Szóváltással indult, majdnem gyilkossággal ért véget két Pest megyei férfi ellentéte

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:59

Fotó: police.hu
A megkéselt áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Összeszólalkozott szombaton késő este két tápiósági férfi, írja a police.hu, a szóváltásból pedig késelés lett. A 32 éves elkövető egy késsel több alkalommal megszúrta 33 éves zsámboki áldozatát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény elkövetőjét elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – őrizetbe vétele mellett - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlet bűntett elkövetése miatt indított eljárást.
Szerző

Halálra gázolt egy embert a Ceglédre tartó vonat

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Közben szintén a Budapest-Cegléd vonalon a kivitelező befejezte a munkát a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar közötti szakaszon.
Halálra gázolt a vonat egy embert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között hétfőn - tájékoztatott a rendőrség és a Mávinform. A gázolás a nyílt pályán történt, abban a Nyugati pályaudvarról Ceglédre tartó Z50-es személyvonat érintett. A járatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek az érintett szakaszon, emiatt hosszabb a menetidő a Budapest-Cegléd vonalon.
Közben szintén a Budapest-Cegléd vonalon a kivitelező befejezte a munkát a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar közötti szakaszon, így ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Délutántól a lajosmizsei és monori járatok ismét a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Kosdi tragédia: vádat emeltek a kigyulladt melléképületben meghalt kisfiú apja ellen

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:17
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves gyermeke eltette az egyiket.
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, akinek „óvatlansága miatt” tűz ütött ki egy kosdi ház melléképületében, amelyben kisgyermeke életét vesztette – tájékoztatta a vádhatóság hétfőn az MTI-t. A Szabó Ferenc megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott és felesége négy közös gyermeküket nevelték Kosdon. Az apa szülői feladatait elhanyagolta, szabadidejében „italozott, tévézett, internetezett”. 2018. augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyermekével orvoshoz ment, addig a többi gyereket a nagymamához vitte, ahol előbb a nagyszülő, majd később az apa felelt értük. A vádlott öngyújtókat töltött, és nem vette észre, hogy 5 éves kisfia eltette az egyik öngyújtót. Ebéd után a vádlott bezárkózott a szobába, nem foglalkozott gyermekei felügyeletével. A gyerekek először tévéztek, majd az udvaron egy régi bútorokkal, lomokkal teli melléképületben játszottak, ahol meggyújtottak egy papírzacskót. A lángoló papírt a nagyobbik fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki, ezért kiszaladt az épületből. Ötéves testvére az épület sarkába kuporodott és segítségért kiabált. A nagymama, majd a vádlott a lángok miatt nem tudott bemenni a kisfiúért. A család ismerősei hívták a tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást, de a kisfiú meghalt a tűzben.
Szerző