Elfutott a rendőröket látva az autó alól kimentett sofőr

Publikálás dátuma
2019.09.16. 14:48
Az autóroncs, ami alól egérként iszkolt a kimentett sofőr
Fotó: police.hu
A fiatal férfi a volán mögé sem ülhetett volna, jó oka volt a menekülésre.
Bizarr jelenet zajlott le az ózdi rendőrök szeme előtt, akik szombat este egy autóbaleset sérültjeit próbálták kimenteni: a baleset a település határában történt, a kocsi az árokba borult, a roncsból pedig üzemanyag csepegett a 18 éves sofőrre és 16 éves utasára. A rendőrök még időben megemelték a járművet, amiből a kelepcébe került sofőr egyedül ki sem tudott volna szabadulni: a fiatal férfi azonban, mihelyt kikerült a roncs alól, futásnak eredt.
Üzemanyag csepegett a felborult autó vezetőjére, aki nem tudott kimászni a roncs alól. A rendőrök megemelték a járművet, amikor a fiatal férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről. Fiatalabb társa pedig szakadt ruhában, mezítláb igyekezett elvegyülni a mentésben résztvevő emberek között. Egyik ötlet sem bizonyult túl fényesnek, a sofőrt azonnal elfogták. Mint kiderült, jó oka volt a menekülésre, ugyanis az autót • Sajónémetiben kötötték el egy udvarról, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül. • a sofőrnek nem volt jogosítványa, • ráadásul részegen vezetett. A két fiatalt a baleset után kórházba vitték, így sem úszták meg később a kihallgatást. Az Ózdi Rendőrkapitányság végül jármű önkényes elvétele miatt indított ellenük eljárást, írja a police.hu.
Szerző

Ötszáz balesetveszélyes létrát foglaltak le a pénzügyőrök Mohácsnál

Publikálás dátuma
2019.09.16. 13:05

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
A bevizsgáláskor kiderült, hogy a fémlétrák terhelésre elhajolnak, eltörnek, szétesnek.
Ötszáz balesetveszélyes létrát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Mohácsnál vámvizsgálatra bejelentkezett kamionon. A NAV a Facebook-oldalán közölte: a teherautó rakománya között hamis minőségi tanúsítvánnyal ellátott létrák voltak, a bevizsgáláskor pedig kiderült, hogy a fémlétrák terhelésre elhajolnak, eltörnek, szétesnek. Az 500 balesetveszélyes, rossz minőségű termékhez kapcsolódó forgalomba-hozatali vámeljárást megtagadták, így ezek a létrák már biztosan nem kerülnek a vásárlókhoz. A pénzügyőrök rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészülete miatt büntető feljelentést tettek a rendőrségen. 
Szerző

Szóváltással indult, majdnem gyilkossággal ért véget két Pest megyei férfi ellentéte

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:59

Fotó: police.hu
A megkéselt áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Összeszólalkozott szombaton késő este két tápiósági férfi, írja a police.hu, a szóváltásból pedig késelés lett. A 32 éves elkövető egy késsel több alkalommal megszúrta 33 éves zsámboki áldozatát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény elkövetőjét elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – őrizetbe vétele mellett - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlet bűntett elkövetése miatt indított eljárást.
Szerző