Ötszáz balesetveszélyes létrát foglaltak le a pénzügyőrök Mohácsnál

Publikálás dátuma
2019.09.16. 13:05

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
A bevizsgáláskor kiderült, hogy a fémlétrák terhelésre elhajolnak, eltörnek, szétesnek.
Ötszáz balesetveszélyes létrát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Mohácsnál vámvizsgálatra bejelentkezett kamionon. A NAV a Facebook-oldalán közölte: a teherautó rakománya között hamis minőségi tanúsítvánnyal ellátott létrák voltak, a bevizsgáláskor pedig kiderült, hogy a fémlétrák terhelésre elhajolnak, eltörnek, szétesnek. Az 500 balesetveszélyes, rossz minőségű termékhez kapcsolódó forgalomba-hozatali vámeljárást megtagadták, így ezek a létrák már biztosan nem kerülnek a vásárlókhoz. A pénzügyőrök rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészülete miatt büntető feljelentést tettek a rendőrségen. 
Szerző

Szóváltással indult, majdnem gyilkossággal ért véget két Pest megyei férfi ellentéte

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:59

Fotó: police.hu
A megkéselt áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Összeszólalkozott szombaton késő este két tápiósági férfi, írja a police.hu, a szóváltásból pedig késelés lett. A 32 éves elkövető egy késsel több alkalommal megszúrta 33 éves zsámboki áldozatát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
A Pest megyei rendőrök a bűncselekmény elkövetőjét elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – őrizetbe vétele mellett - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlet bűntett elkövetése miatt indított eljárást.
Szerző

Halálra gázolt egy embert a Ceglédre tartó vonat

Publikálás dátuma
2019.09.16. 12:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Közben szintén a Budapest-Cegléd vonalon a kivitelező befejezte a munkát a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar közötti szakaszon.
Halálra gázolt a vonat egy embert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között hétfőn - tájékoztatott a rendőrség és a Mávinform. A gázolás a nyílt pályán történt, abban a Nyugati pályaudvarról Ceglédre tartó Z50-es személyvonat érintett. A járatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek az érintett szakaszon, emiatt hosszabb a menetidő a Budapest-Cegléd vonalon.
Közben szintén a Budapest-Cegléd vonalon a kivitelező befejezte a munkát a városligeti elágazás és a kőbányai teherpályaudvar közötti szakaszon, így ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Délutántól a lajosmizsei és monori járatok ismét a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.