Vonat gázolt halálra egy férfit Gárdonyban

Publikálás dátuma
2019.09.17. 17:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a Posta utca és Keszeg utca kereszteződésénél található gyalogos vasúti átjárónál történt.
Gárdony belterületén, a Posta utca és Keszeg utca kereszteződésénél található gyalogos vasúti átjárónál egy, a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő személyvonat elsodort egy 40 év körüli helyi férfit kedd délután. A balesetben a férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.   A Mávinform tájékoztatása szerint a baleset a gárdonyi állomáson egy jól működő, a közút felé pirosat jelző fény- és félsorompós vasúti átjárónál történt. Az utasokat átszállították egy másik vonatszerelvényre. A helyszínelés idejére Kápolnásnyék és Gárdony között lezárt vágányon már újraindult a forgalom, a Budapest–Székesfehérvár vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vasúti közlekedés
Szerző
Frissítve: 2019.09.17. 19:50

Meghalt egy fiatal raliversenyző Bakonyszentlászlón

Publikálás dátuma
2019.09.17. 17:18

Fotó: Cseke Csilla / MTI
A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a balesetet.
Harmincegy évesen elhunyt a ralisportban ismert B. Ákos – írja a kisalfold.hu. A 31 éves raliversenyző a bakonyszentlászlói családi napon leesett egy pickup platójáról, a fején szenvedett nagyon súlyos sérülést. A mentőkhöz és a rendőrökhöz 17 óra 10 perckor érkezett a hívás, hogy „egy zárt telephelyen baleset történt”; a szemtanúk elmondása szerint a pillanat törtrésze alatt zajlott le minden. A mentők helikoptert is kértek az ellátásához. A lapnak Oláh Attila, a győri kórház orvos igazgatója elmondta: az azonnali CT kimutatta a súlyos kórképet, a koponyasérülésnél bevérzett az agy. Vasárnap reggel újabb CT készült, amely visszafordíthatatlan folyamatot tárt fel: a vérzést nem tudták elállítani, B. Ákos aznap elhunyt. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.
Szerző

Hónapokon át egy vashordót csapkodva szidalmazta szomszédját egy férfi Jászdózsán

Publikálás dátuma
2019.09.17. 15:32
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ütemesen csapkodta a hordót, közben kiabálva románnak, hazaárulónak, tolvajnak, majomnak és prostituáltnak is nevezte az asszonyt. 195 ezer forintos bírságot kell fizetnie.
Jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki hónapokon át zaklatta kertszomszédját Jászdózsán. Közleményében azt írja a Szolnoki Törvényszék, az ítélet szerint a férfi szinte napi rendszerességgel állt neki az udvarába állított vashordót csapkodni, miközben hangosan, trágár módon szidta a szomszédban élő asszonyt.
A zaklatás eszközét, a hordót még 2017 végén szerezte be a férfi. Már a kezdetek kezdetén is csapkodta azt, ám akkor még csak alkalmanként. A dolog 2018 áprilisában vált rendszeressé. Ütemesen csapkodta a hordót, azzal, ami éppen a kezébe akadt, miközben kiabálva románnak, hazaárulónak, tolvajnak, majomnak és prostituáltnak is nevezte az asszonyt, aki ezt májusra elégelte meg. Május 5-én feljelentést tett. A tortúrát egyébként nem csak a hölgy, de annak kutyája is megsínylette, akit a kerítés túloldaláról érkező hangzavar minden alkalommal ugatásra, támadásra ingerelt.
A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, zaklatást követ el, aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, és ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A büntetlen előéletű férfit zaklatás vétsége miatt 195 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.
Szerző
Témák
zaklatás