E.ON;Elmű-Émász;

2019-09-17 19:14:54

E.ON lesz az Elmű-ÉMÁSZ

Az Elmű-ÉMÁSZ lakossági ügyfelei és hálózata megszerzése fejében az E.ON-nak csak az üzleti áramszolgáltatásról kell lemondania.

A német E.ON-nak Magyarországon csak a lakosságon kívüli kiskereskedelmi üzletágát kell eladnia ahhoz, hogy az Európai Bizottság versenyhatósága engedélyezze a szintén német RWE-vel elhatározott, európai szintű eszközcseréjét – derül ki a brüsszeli testület közleményéből. Így nálunk akadálytalanul kerülhet a fővárosban és Észak-Magyarországon áramot szolgáltató Elmű-ÉMÁSZ lakossági üzletága, illetve hálózata a Dunántúlon és Kelet-Magyarországon jelen lévő E.ON-hoz.

Ama korábbi felvetések valószínűsége tehát, miszerint az uniós eljárás oldalvizén az Orbán-kabinet vagy hozzá közel álló vállalkozók bejelentkezhetnek a hazai háztartások e két csoport által ellátott 85 százalékára, csökkent. A közműhivatal tavalyi beszámolója alapján, míg az E.ON üzleti piaci részesedése 11, addig az Elmű-ÉMÁSZ-é 39 százalék. Az uniós feltételek nyomán így a hazai cégek fele új szolgáltatóhoz kerülhet.