Jön a választás, Győr fideszes polgármestere átadott egy már fél éve elkészült futópályát

Publikálás dátuma
2019.09.18. 14:17

Fotó: Győr Plusz Média / Facebook
Ehhez iskolásokat is kivezényeltek, bár a szülők nem tudtak róla, hogy biodíszletként használják majd a kicsiket.
Már egy hónap sincs az önkormányzati választásokig, ez az átadások szezonja. Az ügyesebb településvezetők ilyen tájra koncentrálják az elmúlt öt év fejlesztéseinek befejezését. A még ügyesebbek, mint amilyennek Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere is bizonyult, pedig átadják azt is, ami már rég készen van – írja a 444.hu
Mint például a Győrhöz tartozó Győrszentivánban a már fél éve elkészült, 210 méter hosszú futópályát, aminek az átadására még a közeli Váci Mihály Általános Iskola diákjait is kivezényelték, hogy aztán a róluk készült képekkel áraszthassák el a helyi sajtót. Az átadón ott volt a település önkormányzati képviselője, Sík Sándor is, ő saját Facebook-oldalán is megosztotta a felvételeket:
A szülők szerint ez utóbbit úgy, hogy tőlük senki semmilyen hozzájárulást nem kért ehhez. Ezt az iskola igazgatója, Répásiné Hajnal Csilla az Index megkeresésére azzal magyarázta, hogy a szülőket év elején már nyilatkoztatták arról, hogy gyermekeiket a pedagógusok Győrszentivánon belül kivihetik rendezvényekre, majd idézte az iratot, amely szerint az ilyen eseményekről a média is beszámolhat, a gyerekekről fényképek készíthetők, vagyis szerinte a futópálya átadásához nem kellett külön engedély. 
Amúgy eredetileg tavasszal avatták volna a futópályát, de az igazgatónő emlékei szerint akkor egy nagy eső elmosta az eseményt, és azt beszélték meg, hogy majd egy későbbi időpontban pótolják. Ez a mostani átadás volt az.
Szerző
Frissítve: 2019.09.18. 18:48

Rosszul állunk a dugóranglistán

Publikálás dátuma
2019.09.18. 13:28

Fotó: Népszava
Évente majdnem egy hetet áll dugóban egy budapesti autós. Az európai átlaghoz képest keveset autóznak, és többet használják a tömegközlekedést a magyarok.
Egy átlagos autós Budapesten tavaly majdnem egy hetet, 162 órát ült dugóban, ezzel a magyar főváros a 13. helyen áll az európai dugóranglistán – írta az Eurostat adatai alapján a Pénzcentrum. A listát Róma vezeti 254 órával (10,5 nappal), Dublin 246 órával a második, a harmadik helyen pedig holtversenyben Párizs és Rosztov áll 237 órával (9,8 nappal).
Az adatok szerint a magyarok a megtett kilométerek 70 százalékát autóval tették meg 2017-ben, ezzel a legkevesebbet autózzák Európában. A listát a litvánok vezetik, náluk 91,1 százalék volt az autóval megtett kilométerek aránya, a régióban Szlovéniában autóznak a legtöbbet, a kilométerek 86,5 százalékát így tették meg. Keveset kocsikáznak még a csehek (73,3%) és a szlovákok is (74,4%). Az uniós polgárok nagy része autózik, átlagosan a kilométerek 83,3 százalékát tették meg így, 8,8 százalék a tömegközlekedés és 7,9 a vonatozás aránya.
A tömegközlekedésben Európa élvonalában vagyunk, az utazások 22,1 százalékát tette ki, nálunk többet a törökök (28,2 százalék) és az észak-macedónok (22,2 százalék) zötykölődtek a buszokon, trolikon. A legkevesebbet a hollandok (2,9 százalék) és az Egyesült Királyságban élők (5,1 százalék) buszoztak. Vonaton Svájcban és Ausztriában utaznak a legtöbben (19,7, illetve 11,9 százalék), Magyarország a 2017-ben megtett utaskilométerek 8,9 százalékával a középmezőnyben van.
Szerző
Témák
dugó

Németh Szilárd már a hasán hordja Orbán Viktort

Publikálás dátuma
2019.09.18. 13:04

Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala
A személyi kultusz új szintjét fedezte fel a honvédelmi államtitkár, aki pólón viseli a szeretett vezető portréját.
Büszkén feszül Orbán Viktor portréja – nem is akárhol: egyik legelkötelezettebb hívén, Németh Szilárdon domborodik, arcképes póló formájában. A honvédelmi államtitkárról azt már tudni lehetett, hogy a halászlét is a miniszterelnök mosolyával ízesíti, a reklámfelületként használt pólóval azonban a személyi kultusz újabb szintjére lépett. 
Németh egy Facebook-posztban vállalta nem mindennapi ízlését: a pólón Orbán portréja felett a 2030-as évszám látható –nem meglepő módon a miniszterelnök is pont eddig tervez – 
a háttérben a magyar trikolór mosódik össze az uniós zászló mélykékjével, véletlenül pont úgy, hogy az EU-zászló csillagai glóriaként vagy koronaként övezik a kormányfő fejét.

Az amúgy is impozáns összképet pedig csak aláhúzza a Make Europe safe again! - felirat, ami a kormányfőt minimum Zrínyi Miklóssal vagy Hunyadi Jánossal állítja párhuzamba. A pólót egy kampánybejáráshoz vette fel a csepeli Fidesznek akciózó államtitkár, aki látogatást tett egy csepeli nőgyógyásznál és egy Repkény úti építkezésen is pózolt a munkásokkal. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.18. 13:12