Egy 11 éves fiú bicskával szúrt combon egy nőt Jászapátiban, miután vitába keveredett vele

Publikálás dátuma
2019.09.19. 16:56
Jászberényi Rendőrkapitányság
Fotó: Google Street View
A nő súlyos sérüléseket szenvedett.
Csütörtök reggel Jászapáti egyik utcáján egy 11 éves fiú vitába keveredett egy asszonnyal. A fiú combon szúrta a nőt, aki az orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett - írja a Police.hu. A nyomozók a gyereket rövid időn belül azonosították. Meghallgatása során a fiú beismerte tettét. A Jászberényi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
Szerző

Videózta magát M. Richárd a Dózsa György úti karambol előtt

Publikálás dátuma
2019.09.19. 11:58

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
A férfi mobillal vette magát vezetés közben, ám az még nem egyértelmű, hogy a készülék a kezében volt-e. A videót mi is bemutatjuk.
Csütörtökön délelőtt folytatódott a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken a Dózsa György úti halálos baleset ügyében. Két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja, M. Richárd egy Mercedesszel csapódott bele egy balra kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség mindkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. 
A tárgyaláson levetítettek egy korábban a nyilvánosság számára ismeretlen videót – írja a tárgyalásról beszámoló Index, ami meg is szerezte a felvételt. Ezen az látszik, hogy M. Richárd mobilozott a baleset pillanatában, saját magát videózta még az ütközés előtti másodpercben is. Azt a szakértő állapíthatja meg, hogy M. Richárd a mobilt a kezében tartotta-e, vagy az a műszerfalon volt. Erre valószínűleg a következő tárgyaláson ad majd választ.
M. Richárd védője azt kérte a bírótól, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a videót a tárgyaláson, de a bíróság az indítványt elutasította. M. Richárd ezután csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat már ne játsszák le, a bíróság ennek a kérésnek viszont eleget - írja portál. M. Richárd a néhány másodperces videó levetítése után felállt és azt kérte a bírótól, hogy hallgassák meg röviden a felvétellel kapcsolatban. Mint mondta, ezt a felvételt azért nem adták be bizonyítékként, mert az olyan tartalmú, ami nem tartozik másra, nem tartozik a sajtóra. 
„Mivel ez nem titok többé, elmondom, mi történt. Ezt az autót én meglepetésként vettem a páromnak. A felvételt neki szerettem volna elküldeni, hogy jelezzem, hogy egy autót kap tőlem ajándékba. Ez a telefon le volt téve a pohártartóba.”

A videó mindenesetre további kérdéseket vet fel: a 13 másodperces felvétel alatt kamera alsó állásból, a kocsi rázkódását nem számítva viszonylag stabil szögből veszi M. Richárdot, ám 
az ütközés előtti utolsó másodpercben a kép elcsúszik, és az is látható, ahogy a férfi a mobil után nyúl.

Ha nem is a kezében tartotta a készüléket, M. Richárd a jelek szerint pillanatokkal az ütközés előtt is azzal foglalkozott, ez pedig elterelhette figyelmét az útról és az elé kanyarodó autóról.
A baleset az ügyészség szerint a következőképpen zajlott: M. Richárd jogosítvány nélkül a megengedett 50 km/órát-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/órás sebességgel közlekedett a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, aki szabálytalanul, az ívet levágva kanyarodott be a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó gépkocsiban ketten utazott a sofőrön kívül. A vádlottak autói olyan erővel csapódtak egymásnak, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára, és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A másik utas a kórházi kezelés során halt meg, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. 
Szerző
Frissítve: 2019.09.19. 12:25

Kamu óraleolvasók fosztogattak időseket Békés megyében

Publikálás dátuma
2019.09.19. 11:10

Fotó: police.hu
A rendőrök Pest megyében fogták el a négy gyanúsítottat.
A Békés megyei rendőrök Pest megyében elfogtak négy férfit, akik a gyanú szerint közüzemi szolgáltató munkatársainak adták ki magukat és nyugdíjasoktól vitték el a megtakarított pénzüket – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint egy férfi július 30-án több százezer forintot vitt el egy muronyi nyugdíjastól. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és azt állította, hogy le kell olvasnia a villanyórát. A 85 éves férfi mondta neki, hogy hozzá mindig ugyanaz a leolvasó jár, de az idegen megtévesztette azzal, hogy az a munkatársa, akit ő ismer, éppen szabadságon van. Az idős férfi végül beengedte az idegent, aki azt mondta neki, hogy túlfizetése van, egy nagyobb címletű pénzből adjon vissza. Mikor ez megtörtént és kifigyelte, hogy a nyugdíjas honnan veszi elő a pénzét, megkérte őt, hogy menjen ki, és kapcsolja le a megszakítót, mert valamit még meg kell mérnie. Így egy rövid időre egyedül tudott maradni a lakásban. Miután elment, az idős férfi észrevette, hogy eltűnt a megtakarított pénze. Ugyanezen a napon, szintén Muronyban, egy másik nyugdíjastól a gyanú szerint ugyanaz a férfi magát a vízszolgáltató munkatársának kiadva vitt el több tízezer forintot. A rendőrség büntetőeljárást indított, és több megyére kiterjedő adatgyűjtést, nyomozást folytattak. A 27 éves edelényi Cs. Norbertet kedden, a Pest megyei Ócsán fogták el. A férfi a gyanú szerint a két muronyi nyugdíjas mellett 2019 áprilisában egy 85 éves péri férfit, és 2019. május 31-én egy 88 éves tatabányai asszonyt is kifosztott. Elfogásakor vele volt még három férfi. A nyomozás eddigi adatai szerint négyen szeptember 17-én egy tatabányai nyugdíjas nőtől szerezték meg a pénzét és két arany gyűrűjét.
A Békési Rendőrkapitányság Cs. Norbertet és társait, a 46 éves sajtószentpéteri L. Jenőt, a 49 éves mezőkövesdi S. Istvánt és a 33 éves szintén mezőkövesdi M. Ádámot csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A rendőrség vizsgálja, hogy gyanúsíthatóak-e további, hasonló bűncselekmények elkövetésével.

A közüzemi szolgáltatókelőre közlik a leolvasási időpontot

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy váratlanul érkező idegeneket senki ne engedjen be a házába, lakásába. A közüzemi szolgáltatók a mérőórák leolvasási időpontjait előre közlik, a leolvasók pedig visszatérítést készpénzben nem viszek házhoz. Az esetleges túlfizetéseket a cégek a későbbi számlákon írják jóvá. A bűncselekmények megelőzése érdekében hasznos, ha a fiatalabb családtagok elmondják ezt idős szüleiknek, nagyszüleiknek, és megkérik őket arra, hogy előzetes egyeztetés nélkül becsengető ismeretleneknek ne nyissanak ajtót.

Szerző
Frissítve: 2019.09.19. 11:21