A portás állta útját Győrben az ülésre tartó ellenzéki képviselőnek

Publikálás dátuma
2019.09.21. 14:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem engedték be Juhász Istvánt a Helyi Választási Bizottság ülésére, amit talán meg sem tartottak – döntés azonban mégis született a Juhászt érintő ügyben.
Megdöbbentő eset történt Győrben, ahol a szocialista önkormányzati képviselőt a portás nem engedte be a Városházára – írja az ugytudjuk.hu. Az ügy a portál szerint úgy indult, hogy Juhász István beadott egy kifogást a testülethez azért, mert Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányolt.
Emiatt vagy pénteken, vagy hétfőn kellett volna találkoznia a bizottságnak. A bizottság ellenzéki tagja jelezte, hogy neki hétfő lenne jó, ezután közölték vele, hogy inkább pénteken tartják az ülést, mert az elnök külföldön lesz hétfőn. A határozatképességhez három fő részvételére van egyébként szükség.
Juhász elmondása szerint ezután érkezett péntek este hét óra huszonöt perckor a városházához Pollreisz Balázs képviselőtársával együtt. 
Juhász részt szeretett volna venni az ülésen, amin az ő beadványát tárgyalták, de a portás nem engedte be: a képviselők elmondása szerint kiderült, hogy erre utasítást kapott korábban. Juhász a másik bejáraton, mágneskártyával is próbálkozott bejutni, de az az ajtó le volt reteszelve.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy a HVB szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd
hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

Utóbbi ide kattintva olvasható.  Juhász Pollreisz és szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen, előbbi azonban megtagadta Pollreisz Balázs azon kérését, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.
Szerző

Scarlett Johansson Tarlós főpolgármesteri érdemeit méltatta

Publikálás dátuma
2019.09.21. 11:33
Scarlett Johansson
Fotó: AFP
A Budapesten forgató hollywoodi színésznőt is sikerült berántani a választási kampányba.
Elképesztő kampánybombát robbantott a Bors, mikor beszámoltak róla, hogy Scarlett Johanssont hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.  A világhírű  színésznő  elmondta: húsz éve járt Budapesten, és örömmel látta, mennyit változott azóta a város – ekkor Johansson egyébként csak tizenöt éves lehetett.
A filmsztárnak sikerült a Fekete Özvegy című Marvel-film forgatás alatt két napot szakítania arra is, hogy megismerkedjen a várossal. Az egyik célpont, már csak a kislánya miatt is, az állatkert volt. Scarlett Johansson szóba hozta a főpolgármesternek, mennyire felkapott Budapest a filmesek körében, és milyen sok mozit forgatnak nálunk. Tarlós Istvántól azt is megtudta, hogy nemcsak a filmesek szeretik a várost, hanem a turisták is: 2019-ben Európa legjobb úti céljának választották Budapestet - olvasható az erősen PR-szagú újságcikkben.
És még csak nem is a ütősebb kijelentés:  a Bors szerint ugyanis
a színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

Ennél már csak az lett volna ütősebb, ha Scarlett Johansson tört magyarsággal hozzáteszi, hajrá Fidesz. A teljesen nyílt kormánypárti kampány azonban elmaradt, és szerencsére Tarlós sem kiabált megafonnal a Johannson arcába, nem nevezte szellemi fogyatékosnak.
A cikk szerint különösen tetszett a színésznőnek, hogy sok fiatalt, kisgyermekes szülőt látott a városban, ami nagyon fontos a jövő szempontjából - ki tudja, talán a kormány demográfiai terveiből is ízelítőt kapott a találkozó során.
Szerző
Frissítve: 2019.09.21. 12:06

Téboly: csepeli migránsáradattal riogat Németh Szilárd

Publikálás dátuma
2019.09.21. 11:03
Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára
Fotó: Népszava
Az ellenzék a kerületbe is betelepítené a migránsokat – állítja a Csepelen élő parlamenti államtitkár.
Simán felvehetné szerzői közé a Hírcsárda Németh Szilárdot, hiszen a  szeretett miniszterelnökét hasán hordó fideszes államtitkár tökéletesen érzi a viccesen gagyi álhírgyártás lényegét. Szombaton például ezt az üzenetet tette ki Facebook-oldalára: „Veszély! Az ellenzék Csepelre is betelepítené a migránsokat” – az állítást pedig  fotómontázzsal támasztotta alá. A fotón felül Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje néz a messzeségbe – mintha csak a menekülteket várná, akik a kép alsó felében sétálnak Budaörs határában.
A bejegyzés – amin a kommentelők többsége is csak röhögni tudott – többszörösen is fake news, és nem csak azért, mert az összevágott képeknek köze nincs egymáshoz. 
Az alsó fotó ugyanis 2015 szeptemberében készült, az Ausztriába tartó, 250 fős menekültcsoport épp gyalog készült elhagyni az országot, és Hegyeshalom irányába bandukoltak

– erről a hirado.hu cikke is tanúskodik.
Németh posztja valószínűleg a Fidesz központi propagandahíréhez kapcsolódik, mely szerint „az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat”. Karácsony Gergely ebből a szempontból többszörös célpontnak számít, hiszen a kormánypárt 2018-ban is azzal vádolta őt, hogy polgármesterként zuglói laktanyába telepítene migránsokat – elegánsan eltekintve attól a ténytől, hogy Zuglóban nincs laktanya, és kerületben 2014, tehát a fideszes Papcsák Ferenc leváltása óta bevándorlási engedéllyel rendelkező személy sem bérelhet önkormányzati lakást.
Szerző