Előfizetés

Zsíros kenyeret kent a néni az őt kifosztó betörőnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.23. 09:40
Képünk illusztráció, a felvételen nem zsíros, hanem margarinos kenyér látható!
Fotó: Shutterstock
Az idős asszony nem jótékonykodott, támadója rendelte meg tőle a reggelit.
Lopás, kifosztás és magánlaksértés bűntette miatt is felelhet a 20 éves ózdi férfi, aki az ügyészségi közlemény szerint egy helyi asszonyhoz tört be még február elején.
A 77 éves sértett az ajtó befeszítésének zajaira ébredt a hajnali órákban, majd szembe találta magát a vádlottal. A férfi közölte, hogy éhes, és reggelit rendelt, a néni pedig félelmében engedelmeskedett, és kent neki egy zsíros kenyeret.
Míg az asszony a konyhában tevékenykedett, a férfi körbejárta a lakást, és 10 ezer forint készpénzt, egy műbőr pénztárcát, valamint egy karórát zsákmányolt. A néni becsomagolta a kenyeret a betörőnek, azzal kéréssel, hogy akkor egye is meg a kenyeret – a vádlott pedig  búcsúképp megfenyegette őt, hogy senkinek ne merjen szólni a történtekről. A zsíros kenyér viszont valószínűleg nem ízlett neki, mert az utcán egy kóbor kutyának adta.
A férfit nem csak ezzel a betöréssel vádolja az Ózdi Járási Ügyészség, hanem azzal is, hogy további családi házakba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200.000,- Ft összegű készpénzt, valamint karórát és ékszert lopott. Az vádhatóság a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott az ügyben illetékes bíróságnál.

Tömegverekedés Székesfehérváron, benzinnel locsoltak le több embert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.23. 08:20
Nők verekedtek a székesfehérvári Várfal-parkban, az összecsapást térfigyelő kamera rögzítette
Fotó: police.hu
Az egyik támadó szó szerint el akarta égetni haragosait, és csak pillanatokon múlt, hogy nem tette meg.
Üvöltözéstől volt hangos vasárnap reggel Székesfehérváron a Várfal-park központi tere. Többen estek egymásnak, a rendőrség pedig már aznap beszámolt róla, hogy hatan verekedtek a járókelők és a térfigyelő kamerák előtt.
Most az is kiderült, hogy néhány pofonnál sokkal rosszabb is történhetett volna: a police.hu szerint a verekedésben résztvevő egyik, 59 éves nő ugyanis benzinnel locsolta le több haragosát, és fel is gyújtotta volna őket, ha a megtámadottak egyike nem rúgja ki a kezéből az öngyújtót.
A rendőrség több embert már a helyszínről begyűjtött, a kamerafelvételek alapján pedig azonosítani tudták a benzint locsoló asszonyt, S. Józsefnét is, aki kihallgatásán azt mondta, korábbi nézeteltérését, sérelmét akarta megtorolni a verekedés során. Az asszony ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás – a nyomozók őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását is az illetékes bíróságon.

Vonat gázolt halálra egy embert Püspökladányban

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.09.22. 16:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.
Halálra gázolt a vonat egy férfit vasárnap délután Püspökladányban, a Mikszáth Kálmán utcai vasúti átjáróban. Az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság.