Előfizetés

Tömegverekedés Székesfehérváron, benzinnel locsoltak le több embert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.09.23. 08:20
Nők verekedtek a székesfehérvári Várfal-parkban, az összecsapást térfigyelő kamera rögzítette
Fotó: police.hu
Az egyik támadó szó szerint el akarta égetni haragosait, és csak pillanatokon múlt, hogy nem tette meg.
Üvöltözéstől volt hangos vasárnap reggel Székesfehérváron a Várfal-park központi tere. Többen estek egymásnak, a rendőrség pedig már aznap beszámolt róla, hogy hatan verekedtek a járókelők és a térfigyelő kamerák előtt.
Most az is kiderült, hogy néhány pofonnál sokkal rosszabb is történhetett volna: a police.hu szerint a verekedésben résztvevő egyik, 59 éves nő ugyanis benzinnel locsolta le több haragosát, és fel is gyújtotta volna őket, ha a megtámadottak egyike nem rúgja ki a kezéből az öngyújtót.
A rendőrség több embert már a helyszínről begyűjtött, a kamerafelvételek alapján pedig azonosítani tudták a benzint locsoló asszonyt, S. Józsefnét is, aki kihallgatásán azt mondta, korábbi nézeteltérését, sérelmét akarta megtorolni a verekedés során. Az asszony ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás – a nyomozók őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását is az illetékes bíróságon.

Vonat gázolt halálra egy embert Püspökladányban

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.09.22. 16:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.
Halálra gázolt a vonat egy férfit vasárnap délután Püspökladányban, a Mikszáth Kálmán utcai vasúti átjáróban. Az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság.

Megtelt a kórház, annyian vannak már a szalmonellás gyerekek Debrecenben

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.09.22. 14:15
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Már 60 gyereket kezelnek a szalmonellára jellemző tünetekkel, életveszélyben szerencsére egyikük sincs.
Tovább nőtt a szalmonellagyanús gyerekek száma Debrecenben, a hét közepén történt megbetegedések során a Debreceni Egyetemre (DE) eddig összesen 60 gyermeket - a klinikai központ gyermekgyógyászati klinikájára 46, a Kenézy Gyula egyetemi kórházba 14 gyereket - vettek fel, közölte M. Tóth Ildikó, az egyetem sajtófőnöke vasárnap. Hozzátette: 
ezzel mostanra kapacitásaik telítődtek

Az újabb betegek biztonságos ellátása érdekében Berényi Ervin, a klinikai központ elnöke helyettesítő szolgáltató kijelölését kezdeményezte szombat este az országos tisztifőorvosnál. A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház kijelöléséről, valamint a betegek beutalási rendjéről az egyetemet, a mentőszolgálat hajdú-bihari mentésvezetőjét és a hajdúsámsoni háziorvosi ügyeletet még vasárnapra virradó éjjel tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ központi ügyelete.
A debreceni klinikai központban és a Kenézy egyetemi kórházban ápoltak közül jelenleg senki sincs életveszélyes állapotban.

A gyermekek súlyos, kiszáradásos tünetekkel, magas gyulladásos paraméterekkel érkeztek, intenzív ellátásra azonban eddig nem volt szükség. Ugyanakkor a folyadékpótlás és magas gyulladásos paraméterek, szeptikus tünetek esetén antibiotikumot adnak a rászorulóknak, a kórházat eddig két gyerek hagyhatta el.
Korábbi sajtóértesülések szerint vagy 330-an lettek rosszul, mind a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben, a laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak. Azt még nem tudni, hogy a megbetegedést mi okozta, mindenesetre az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik - jelezte a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.