A dobogó is beszakadt az új ötmilliárdos kaposvári uszodában

Publikálás dátuma
2019.09.30. 14:41
A kaposvári versenyuszoda az átadás napján
Fotó: Varga György / MTI
Beszakadt a medence melletti játékvezetői dobogó a hétvégi Kaposvár-BVSC OB I.-es vízilabda-mérkőzésen az egyik játékvezető alatt, aki ugyan sántikálva végigfújta a mérkőzést, de utóbb kiderült, két helyen is eltört a lába.
A kaposvári vízilabdások először játszottak a május végén átadott, a város szülöttéről, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszóról elnevezett, tízpályás, nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas létesítményben, melyről már a Népszava is többször írt. Néhány héttel az átadás előtt derült ki ugyanis, hogy félmilliárd forinttal drágul az építkezés, mivel olyan – az indoklás szerint „előre nem látható” – változtatásokra volt szükség, mint például a beléptető-rendszer összehangolása az informatikai hálózattal, tároló-bővítés, füst-és hőelvezetés, vagy éppen a megfelelő fűtés és szellőzés biztosítása. Az pedig csak az átadás után derült ki az ötmilliárd forintba került uszodáról – melyet a kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatokat ápoló, s így a közbeszerzéseken komoly sikereket felmutatni tudó Paár Attilához köthető cégek, a FÉSZ és a Magyar Építő konzorciuma épített –, hogy beázik a teteje, s szivárog a medencéje.
Úgy tudjuk, a játékvezetői dobogót is az építtető cég szállíttatta az uszodába, a múlt héten érkezett meg, s a mérkőzés előtt szerelték össze.
Szerző
Témák
Kaposvár uszoda
Frissítve: 2019.09.30. 17:41

Meghalt Tóth Róbert ifjúsági Európa-bajnok kajakozó

Publikálás dátuma
2019.09.30. 10:54

Fotó: kolonicsalapitvany.hu
Az U23-as Európa-bajnok sportoló 29 évet élt.
Tóth Róbert halálhírét felesége, Reményi Diána a Facebookon vasárnap este az alábbi szavakkal tudatta: „Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz. Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött.”
A korábban U23-as Európa-bajnok kajakozó egy ritka, agresszív fajtájú, az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű rákkal küzdött, egy darabig úgy tűnt, sikeresen. Felesége úgy fogalmazott, harcosnak hívta mindenki, még az ápolók és az orvosok is. A Délmagyar szeptember eleji cikk szerint a fél éve tartó, adományokból finanszírozott amerikai gyógykezelésnek köszönhetően, bár egy influenzaszerű megbetegedésből lassan épült fel, stabilizálódott az állapota, a csongrádi sportoló sokat erősödött, párja azonban megemlítette, az orvosok aggódtak, mert a szem mögötti tumor és az áttétek mellett egy új foltot is találtak a szervezetében. 
Tóth Róbert 29 éves volt.
Szerző
Témák
gyász
Frissítve: 2019.09.30. 10:59

Végletekig kiélezett végjátékban döntetlent játszott a Szeged

Publikálás dátuma
2019.09.29. 21:08

Fotó: Ujvári Sándor / MTI
A Veszprém pedig kikapott a két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-győztestől.
Brutális sorozattal kezdte az idei Bajnokok Ligáját a Mol-Pick Szeged, tudniillik a spanyol (Barcelona) és a francia (Paris Saint-Germain) bajnok után a német (Flensburg) következett a sorban. Jó, jó, mondható erre, de hát ez a BL, mit kell ezen csodálkozni, ám ilyen sorminta azért még ezen a szinten is ritka. A nívó megfelelt a telt házas szegedi sportcsarnok igényességének, mert a csapatok roppant lendületes játékkal és látványos gólokkal nyitottak. Ráadásul a Pick olyan gólokat szerzett, amelyek a sportág legmagasabb szintjét jelentik: Bodó, Maqueda és Stepancsics is a levegőben úszva, kínai figura révén talált be, ami mutatta a hazaiak felkészültségét és eltökéltségét. A félidőre 12-12-ben maradtak a csapatok, majd a hazaiak többször is a háromgólos különbségért támadhattak, de mindannyiszor elpuskázták lehetőségeiket. Pedig pont a Flensburgtól a Tisza-parta igazolt szerb Bogdan Radivojevics egészen káprázatos mutatót produkált volt csapata ellen: tizenegy lövéséből tizenegy gólt szerzett (ebből öt volt hetes), ami százszázalékos hatékonyság! Az utolsó percben Bánhidi győztes gólt szerezhetett volna, de a kapufát találta el, míg a Flensburgnak negyven másodperce maradt erre. Az akciót azonban hősiesen kivédekezte a magyar csapat, így a vége: Mol-Pick Szeged–Flensburg 24-24. „A legfontosabb pillanat az volt, amikor háromgólos előnyért támadhattunk, de hibáztunk, és ezután a Flensburg ledolgozta hátrányát – elemezte a klub honlapján a döntetlent Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője. – A végén már bármelyik csapat nyerhetett volna. Úgy terveztük, hogy három forduló után négy pontunk legyen, három lett. Ez nem kiváló, de nem rossz. Most rosszul érzem magam, de próbálok pozitív lenni, mert még csak szeptember van. Kemény mérkőzés volt a fair play szellemében, ami a legfontosabb.” Bánhidi Bence, a Szeged beállója sem volt feldobott a döntetlen után: „Csalódott vagyok, elvesztettünk egy pontot. Megvolt a lehetőségünk, de sokat hibáztunk a kapussal szemben. A végén még ki is kaphattunk volna, szóval az egyik szemem sír, a másik nevet.” Maik Machulla, a Flensburg edzője is a végjátékot emelte ki: „Ponttal utazhatunk haza, amiért elégedett vagyok. A győzelemhez azonban az utolsó húsz másodpercben bátrabban kellett volna támadnunk.” A Telekom Veszprém a harmadik forduló vasárnapi zárómeccsén a francia Montpellier HB vendége volt: a két évvel ezelőtti BL-győztes ellen szép emlékei lehettek David Davis bakonyi mesternek, mert szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a Montpellier elleni győztes meccsen mutatkozott be a BL-ben a veszprémi kispadon. Akkor 29-30-ra borította fel csapatával a papírformát, és bevallottan most is erre készült. Ez most nem adatott meg neki, a francia élcsapat nyerte a kiélezett partit: Montpellier–Telekom Veszprém 23-18. 

Könnyedén gálázott a női válogatott

A női válogatott Olaszországban fölényes 30-10-es győzelmet aratott az Európa-bajnoki selejtezőben, és két mérkőzésen aratott két győzelmével vezeti csoportját. A selejtezősorozat március végén folytatódik. A jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű Európa bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. Az állás: 1. Magyarország 4 pont (63-29), 2. Montenegró 4 (73-41), 3. Litvánia 0 (43-65), 4. Olaszország 0 (27-71).

Szerző