Orvoshoz ment, de haza már nem ért a 17 éves Anna

Publikálás dátuma
2019.10.01. 22:02
Őt keresik a rákosmenti rendőrök
Fotó: police.hu
A rákosmenti rendőrök is keresik a kamaszlányt, akinek még hétfőn veszett nyoma.
Fényképes körözést adott ki a XVII. kerületi rendőrkapitányság a 17 éves Tissevits Anna eltűnése miatt. A rendőrséget a lány aggódó édesanyja hívta fel, mert hétfőn, amíg ő dolgozott, a kamaszlány ellátogatott a kerületi gyermekorvosi rendelőbe. A vizsgálatok után azonban már nem ment haza, és azóta sem tudják őt elérni.
Tissevits Anna 160 centiméter magas, átlagos testalkatú, haja barna, hosszú, szeme zöldesbarna. Valószínűleg sportos ruhát viselt, és egy fehér, cicafüles hátizsák is lehetett nála.

A lány Budapesten általában az Árkád, az Aréna pláza bevásárlóközpontok és a Corvin köz környékén bukkanhat fel. A kerületi kapitányság kéri, hogy aki a képen látható szeméylt felismeri, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményeiről, az akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét - írja a police.hu.
Szerző

Pizzafutárnak álcázta magát a fegyveres rabló, de áldozata trükkösebb volt nála

Publikálás dátuma
2019.10.01. 16:07
A TEK kommandósai fogják körül a Vadász utcai rablás gyanúsítottját
Fotó: Youtube/PoliceHungary/TEK
A férfi pisztollyal akart kirabolni egy Vadász utcai óraboltot, az egyik boltos azonban belezavart a tervbe.
Fegyverrel, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 48 éves férfi ellen, aki közleményük szerint tavaly december 10-én fegyverrel próbált kifosztani egy V. kerületi, Vadász utcai órás szaküzletet. A a férfi a vád szerint magát pizzafutárnak álcázva, fején bukósisakkal kopogott be az üzletbe, de az ajtót nyitó eladóra azonnal egy forgótáras pisztolyt fogott. A boltban tartózkodó két tulajdonost, egy vevőt és az eladót a pincehelyiségbe terelte, és lelövésükkel fenyegetőzve falhoz állította őket. Az alkalmazottnak jutott később a feladat, hogy megtöltse órákkal a vádlott sporttáskáját, de az egyik tulaj ekkor hirtelen rosszullétre panaszkodva belezavart a tervbe, és vizet kért. A rabló előbb megtagadta ezt, és bántalmazta a sértettet, de kitartó kérlelésére végül megengedte, hogy áldozata igyon egy kis vizet a konyhában. 
A rosszullétet színlelő tulajnak csak ennyi kellett, felrohant az üzlethelyiségbe, a vádlott pedig utána futott és egy eltévesztett lövést is leadott rá. A sértett az utcán kért segítséget, a rabló pedig motorjával próbált elhagyni. A bátor boltos ezt igyekezett megakadályozni, de a vádlott ekkor újra rálőtt; szerencsére ekkor sem találta el. 
A rendőrök egy hónapon belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit január 8-án este a TEK kommandósai gyűjtöttek be Szigethalmon (ő látható képünkön). A vádlott jelenleg letartóztatását tölti ; ha az ügyében eljáró Fővárosi Törvényszék is egyetért a vádakkal, a férfi akár tíz év szabadságvesztésre is számíthat.
Szerző

Női parókában, szexuális ajánlatokat téve lopta meg áldozatait egy férfi Győrben

Publikálás dátuma
2019.10.01. 13:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szórakozóhelyekről hazafelé tartó, ittas férfiakat szólított meg.
A Győri Járási Ügyészség lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy győri férfival szemben, aki női parókát viselve, magát nőnek kiadva lopott férfiaktól idén tavasszal Győrben. Az ügyészség közleményében az áll: a harminc éves férfi a vádirat szerint Győr belvárosában, hajnali időpontokban tett szexuális ajánlatokat a három, ittas állapotban lévő férfinak. A szórakozóhelyekről hazafelé tartó sértetteket először megszólította, majd volt, hogy megölelte, volt, hogy meglökte, ezt követően pedig eltulajdonította a pénztárcáikat az azokban lévő értékekkel. Az eltulajdonított tárcák helyére minden esetben egy-egy idegen pénztárcát rakott. A férfi a három sértettnek összesen 35 ezer forint kárt okozott. A vádlott ezen felül elfogásakor metamfetamint tartott magánál. Az ügyészség a letartóztatás hatálya alatt álló elkövetőt, mint különös visszaesőt három rendeli lopás vétségével és egy rendbeli kábítószer-birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Tekintve, hogy cselekményeit korábbi, hasonló bűncselekmények miatt kiszabott, öt éves börtönbüntetésének feltételes szabadsága alatt követte el, a feltételes szabadság megszüntetése is várható.
Szerző
Témák
Győr lopás