TV2;önkormányzati választás;László Imre;

"Hazudtok, hazudtok" - Tüntettek a TV2 székházánál, nem olvasták be Karácsonyék petícióját

Helyette újra leadták azt a riportot, ami miatt László Imre pert készül indítani a televízióval szemben.

Nagyjából százan tüntettek az esős idő ellenére is a TV2 budapesti székházánál szerdán. A "Hányunk a hazugságaiktól" című demonstrációt délelőtt azután hívták össze, hogy a csatorna Tények című műsorában László Imrét, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjét szexuális zaklatással vádolták meg.

Beton helyett fák, stadion helyett kórház, a hatalom embere helyett az emberek hatalma - így összegezte a tüntetésen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt saját programját. Majd kitért arra is, szerinte mit kínál a Fidesz: vita helyett rendezvényeket zavar meg, fekáliával szennyezi az ellenzéki jelöltek irodáit, rendőrt küld rájuk, hivatali autóval kíséri a plakátjaik letépését és lehallgatja a képviselőket. "A hazugság leleplezésének napja október 13. lesz" - jelentette ki, kitérve arra is: szerdán pert nyert az Origóval szemben.

Karácsony után Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármesterjelöltje mondott beszédet. Ő azt firtatta, vajon milyenek lehetnek a "mocskolódó" emberek, akik a Tényeknél dolgoznak. "Ezek az emberek a gyűlölet és a gyűlölködés közkatonái" - állapította meg. Hiába igyekeznek, a hazugság szerinte lepereg róluk.

A beszédek után a TV2 híradóját nézték a tüntetők egy kivetítőn. A Tényekben nem olvasták be az ellenzéki politikusok petícióját, helyette más, hangulatkeltő anyagok mellett ismét leadták azt, ami miatt László Imre sajtó-helyreigazítási és polgári pert is indít a televízióval szemben. A bejátszást spontán skandálás kísérte: "hazudtok, hazudtok" - kiabálta a tömeg.

A felmérések szerint vesztésre áll a Fidesz a főváros legnagyobb kerületében, ezért akarják őt emberileg megsemmisíteni - mondta László Imre a tüntetőknek. Megviseli a történet, de erőt merít belőle a küzdelemhez az Orbán-rendszer ellen, ami a humánum helyett a hasznot és a gazdagságot hajszolja.

Úgy látszik, Tarlós István már visszalépett, hiszen meg sem jelent a híradóban - fogalmazott Karácsony, aki a demonstráció végéhez közeledve ismét felszólalt. Már csak egy százalékkal van lemaradva a biztos szavazók között a jelenlegi főpolgármesterhez képest - emlékeztetett, hozzátéve, ezért a sok hazugság és erőfeszítés. A TV2 híreivel kapcsolatban az ellenzék és saját álláspontját ismertetve megjegyezte: "majd megyünk a bíróságra is".

A délután átadott petícióról Karácsony azt nyilatkozta, sokak érzését fogalmazza meg arról: elegük van, hogy a közpénzen eltartott kormánysajtó hazugságokat terjeszt. Addig próbálják beolvastatni, amíg ez eredményre nem fog vezetni.