Havi 1,8 milliót keres az új ITM-államtitkár, vagyonnyilatkozata szerint mégis egymillió forint minden vagyona

Publikálás dátuma
2019.10.04. 19:13
Szeptember 4-én nevezte ki Perényit Áder
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A Fidesznek 2010 óta dolgozó Perényi Zsigmond gyakorlatilag üresen adta le a nyilatkozatot.
Üres rubrikák sorjáznak a nemesi felmenőkkel is rendelkező Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén kinevezett európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárának vagyonnyilatkozatában - szúrta ki a Napi.hu. Az október elsején leadott dokumentum szerint
sem háza, földje vagy autója, sem cége vagy befektetése, de még megtakarítása sincsen az uniós források költéséért felelős Perényinek. Egy millió forint készpénz minden vagyona.

Ez a kereken egymilliós vagyon egyébként még annál is kevesebb, mint amit Perényi keres. Államtitkárként ugyanis bruttó 1,3 milliós a fizetése, miniszteri biztosként pedig további bruttó 500 ezret keres ezen felül. Az államtitkárt a dokumentum alapján tehát csak ennyi választja el a nincstelenségtől, illetve a neki juttatásként járó autó, mobil, laptop és táblagép.
Perényi 2003-ban végzett közgazdászként a Bécsi Gazdaságtudományi és Üzletviteli Egyetemen, és 2004 óta dolgozik különböző céges, illetve állami munkahelyeken, mint az a kormany.hu-n közzétett adatokból kiderül. 2010-től a Fideszt segíti, előbb a párt külügyi titkáraként, majd a parlamenti frakció külügyi tanácsadójaként, illetve a nemzetközi ügyekért felelős kabinet vezetőjeként. 2013-ban került a Miniszterelnökségre: előbb politikai főtanácsadó, majd nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár volt. A minisztériumi struktúraváltásnak köszönhetően 2018-tól az ITM a munkahelye, a miniszteri kabinet politikai főtanácsadója volt, 2019-től pedig uniós fejlesztési államtitkár.
Szerző

Bíróságra megy a szekszárdi ellenzék, amiért nem plakátolhat a választásig

Publikálás dátuma
2019.10.04. 17:53

Fotó: Illés Tamás Facebook oldala
Kérelmüket augusztus óta nem bírálta el az önkormányzat, plakátjaikat szorgos kezek tüntetik el a közterekről.
Nem lopták el az ellenzék közterületről eltüntetett, aztán önkormányzat épületében megtalált kampányplakátjait Szekszárdon, írja közleményben a Szekszárdi Rendőrkapitányság. Az ügyről a Népszava is beszámolt csütörtökön: szeptember közepén történt, hogy feljelentést tett Illés Tamás szekszárdi ellenzéki képviselőjelölt, amiért ismeretlenek ellopták a hirdető tábláit, melyeken a fideszes polgármester ellen induló Bomba Gábor jelölttel kampányol.
A rendőrök megtalálták az eltűnt kampánytáblákat, amik az önkormányzat épületéből kerültek elő. Most pedig azt írják, a lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás vizsgálata során megállapították, hogy nem történt lopás. Arra ugyanakkor már nem térnek ki, hogy ha nem lopás történt, akkor mégis hogyan tűntek el a plakátok. A háttér minden esetre sejthető:
az ÉSZ augusztus 29-én beadott plakátelhelyezési kérelmére a mai napig nem adott érdemleges választ a szekszárdi önkormányzat.

A hivatali packázás eredményeként valószínűleg már csak a választás után kaphat engedélyt plakátolásra a szekszárdi ellenzék. Nyilvánvalóan időhúzási szándékkal teszik ezt - írja erről közösségi oldalán Bomba Gábor polgármester-jelölt. Az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) nevében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pénteken beadta a Pécsi Ítélőtáblának az ÉSZ kifogását. Bomba szerint az egyesület kihelyezett plakátjainak sorsa egyelőre bizonytalan, a párhuzamosan futó ügyben jelenleg az Alkotmánybíróság döntését várják. Addig senki nem jogosult a plakátok eltulajdonítására.
Szerző

Rajtakaptak egy illegális kampányanyagot terjesztő férfit - állítja, a Fidesz irodájából kapta a szórólapokat

Publikálás dátuma
2019.10.04. 16:27

Fotó: Shutterstock
A XV. kerületi Fidesz felelősségre vonását kéri a helyi választási bizottságtól az ellenzéki jelölt.
Impresszum nélküli szórólapok jelentek meg a budapesti XV. kerületi postaládákban, amik többek közt azzal riogatják a szavazókat, hogy az ellenzék "migránsokat" és nyugdíjasokat akar konténerekbe költöztetni a környéken. Ezzel viszont nem csak az a baj, hogy hazugsággal igyekszik lejáratni a kormánypártok kihívóit, de a választási eljárásról szóló törvénnyel is ütközik: e szerint ugyanis kampányanyagot csak annak kiadóját feltüntetve szabad terjeszteni. Ezért is, hogy
rendőrt hívott Bihal Dávid ellenzéki képviselőjelölt, mikor összetalálkozott egy férfival, aki a rágalmazó kampányanyagot szórta.

Bihal elővette a telefonját, felvette a postaládák megszórását és megkérdezte a férfitől, hogy tudja-e, hogy éppen törvénysértést követ el, írja a felvételek alapján a 444.hu. A jelölt faggatására - majd később a rendőröknek is - a meglepett és kétségbeesett szórólapozó elmondta, hogy melyik cégnek dolgozik, de elárulta azt is, hogy
a Fidesz irodájába kellett bemennie a névtelen kampányanyagokért.

Megadta fideszes összekötőjének telefonszámát is, ezen azonban hiába érdeklődött a portál, csak úgy mint az említett XXI. kerületi cégnél. A helyi Fidesz pedig a 444.hu megkeresésére tagadta, hogy köze lenne a szóróanyagokhoz.
Bihal úgy nyilatkozott, ő nem a szórólapos felelősségre vonását akarja, hanem a szervezetét, amelyik a lejárató anyagot legyártatta és terjeszteti. Ezért a helyi választási bizottsághoz fordult panasszal, azt kérve, hogy állapítsák meg a jogszabálysértést, és vonják felelősségre a férfi által említett szervezetet. Ami a helyi Fidesz.
Szerző