Traktor és autók ütköztek, halálos baleset a 47-es főúton (fotók)

Publikálás dátuma
2019.10.05. 14:00

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az utat a Székkutas és Orosháza között.
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, amikor egy pótkocsis traktor szombaton dél előtt, tisztázatlan körülmények között összeütközött két személyautóval  a 47-es főúton.  
A rendőrség a helyszíni szemlét befejezte, az útlezárást 16 óra 45 perckor feloldotta, a forgalom folyamatos - írja a police.hu.
Szerző
Frissítve: 2019.10.05. 17:08

Idős férfit fejeltek le és raboltak ki a Blaha Lujza téren

Publikálás dátuma
2019.10.05. 10:45
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A támadó áldozatának pénzét, sőt, ruháját is elvette – a sérültet kórházba kellett szállítani.
Brutális rablás történt péntekre virradó éjjel a Blaha Lujza téri aluljáróban - tudatta a police.hu: a rendőrséget fél három után amiatt riasztották, hogy egy férfi ököllel arcon ütött, lefejelt, megrugdosott egy idős embert, aztán ki is rabolta a magatehetetlen sérültet.
A józsefvárosi rendőrök két perc alatt a helyszínre értek, és elfogták a 47 éves budapesti K. Vilmost, mint feltételezett támadót, a sértetthez pedig mentőt hívtak. A rendőrök a gyanúsítottnál megtalálták az idős férfi ruháját, illetve pénztárcáját a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt – az áldozat olyan rossz állapotban volt, hogy a mentősöknek kórházba kellett szállítaniuk.
A VIII. kerületi kapitányságon ezután rablás gyanújával hallgatták ki K. Vilmost, aki őrizetbe vették, és az illetékes bíróságnál kérték letartóztatásának elrendelését is.
Szerző

Tragédia!10-en meghaltak egy frontális karambolban Romániában

Publikálás dátuma
2019.10.05. 09:43

Fotó: Shutterstock
Az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a kamion vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál.
Frontálisan összeütközött egy kamion és egy kisbusz szombaton Romániában, az utóbbi időszak eddigi legsúlyosabb közlekedési balesetében 10-en meghaltak, heten megsérültek. A rendőrség tájékoztatása szerint a karambol a DN2A jelzésű úton történt Románia déli részén, Ialomita megyében. Ludmila Marina Dascalu, a Ialomita megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a balesetet a kamion vezetője okozta, aki vélhetően elaludt a kormánynál, járműve pedig áthajtott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a kisbusszal. Kilencen a helyszínen életüket vesztették, egy sérült pedig a mentőben halt meg. Mindkét gépkocsivezető meghalt, ami nehezíti az eset kivizsgálását - mondta a szóvivő. A román sajtó szerint ez volt az idén az eddigi legsúlyosabb közúti baleset. Az Európai Unió tagországai közül Romániában történik az egyik legtöbb közlekedési baleset. Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint tavaly csaknem 1900-an vesztették életüket a közutakon, ami azt jelenti, hogy átlagban naponta öten haltak meg. 
Szerző