Mit sem sejtő szomszédjánál tárolta az illegális gyógyszereket egy kecskeméti férfi

Publikálás dátuma
2019.10.07. 11:47

Fotó: LOIC VENANCE / AFP
Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntetni.
A Kecskeméti Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2019 januárjában megszerzett 14 doboz, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, majd azokat a mit sem sejtő szomszédjánál tárolta, amíg a rendőrök le nem foglalták. Az ügyészség közleménye szerint a férfi egy ismeretlen személytől megszerzett 14 doboz olyan gyógyszert, ami Magyarországon nincs engedélyezve. A gyógyszereket egy zárt kartondobozban átvitte a szomszédjához, aki azt a háza melléképületébe vitte. A szomszéd nem tudta, hogy mi van a kartondobozban. A rendőrök január 15-én délután házkutatást tartottak a szomszédnál, aminek során megtalálták és lefoglalták a gyógyszereket. A szomszéd ekkor elmondta az egyenruhásoknak, hogy a gyógyszereket a vádlott vitte oda. A 14 doboz gyógyszer meghaladja a személyes szükségletet kielégítő mennyiséget, ezért indokolatlan mennyiségnek minősül. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja és tárgyalás mellőzésével emelt vádat vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntetni. 
Szerző

Meghalt egy motoros Győrnél: beleszaladt az előtte álló autóba, és a szembejövő kocsi alá zuhant

Publikálás dátuma
2019.10.06. 18:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Gönyű és Győr között teljesen lezárták az 1-es számú utat.
Egy Győr felé haladó motorkerékpáros vasárnap délután negyed négykor az 1-es számú úton - eddig tisztázatlan okból – nekiütközött egy, az úton álló autónak - írja a Police.hu. A motoros az ütközés következtében egy szemből érkező autó alá zuhant, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta, a helyszínen meghalt. A katasztrófavédelem honlapja szerint a balesethez a győri hivatásos tűzoltók is kivonultak, áramtalanították a járműveket, és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A baleset a 108. kilométerszelvénynél történt, a rendőrök a Gönyű felől érkező járműveket Nagyszentjános, míg a Győr irányából érkezőket Győrszentiván felé terelik.
Szerző
Frissítve: 2019.10.07. 07:07

Két halálos baleset is történt vasárnap kora reggel, az egyiknél ittas volt a sofőr

Publikálás dátuma
2019.10.06. 08:57
Képünk Illusztráció
Fotó: OMSZ / Facebook
Szombathelyen az ittas sofőr 47 éves női utasa, Dunaharasztiban egy férfi vesztette életét.
Vasárnap, a hajnali órákban egy szombathelyi sofőr elvesztette uralmát az autója felett, lesodródott az útról és egy villanyoszlopnak csapódva állt meg - írja a Police.hu. A mentőszolgálat munkatársai a helyszínről két személyt szállítottak kórházba. Az autó 47 éves női utasa meghalt, az autó sofőrje ittasan vezetett és az elsődleges orvosi vélemény szerin súlyosan megsérült, büntetőeljárásnak néz elébe. Dunaharaszti belterületén is halálos baleset történt vasárnap reggel 6 óra körül, a Jedlik Ányos úton, ahol tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi összeütközött - írja szintén a Police.hu. A balesetben egy férfi a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.
ÖsszeroncsolódoDunaharasztiban tisztázatlan körülmények között összeütközött két autó
Fotó: Mihádák Zoltán / MZI
Szerző
Frissítve: 2019.10.06. 11:31