Készüljön fel, hamarosan levelet kap Orbán Viktortól

Publikálás dátuma
2019.10.07. 21:39
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
A miniszterelnök szerint minden ellenzéki bevándorláspárti, akiktől meg kell védeni a keresztény kultúrát.
Nem kell izgatottan várnia a postást, már most megismerheti a levél tartalmát, amit Orbán Viktor minden hamarosan választópolgárnak eljuttat. A 24.hu szúrta ki a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebook-bejegyzését, amiben bemutatják a vélhetően több százmillió forintnyi közpénzből legyártott sorozatnyomtatványt. Ebben Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy október 13-án a választópolgároknak dönteniük kell róla, bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői legyenek a magyar megyéknek, városoknak, falvaknak. A miniszterelnök ezután tőle megszokott fekete-fehér világképet vázolja fel: 
a Fidesz- KDNP (jók) gyarapodni és építkezni szeretne, míg a többszörösen bukott, pénz és hataloméhes baloldal (rosszak) háborúzni akar a kormánnyal – ebben a helyzetben pedig meg kell védeni a keresztény kultúrát és a szabadságot.

Ami a szembeállítást illeti, Orbán levelében szemérmesen hallgatott arról, hogy az ellenzéket jobb-és baloldali pártok, erők együtt alkotják, és hogy közülük senki sem szeretne bevándorlókat telepíteni az országba – nem is lenne szerencsés dolog tényekkel összezavarni a reménybeli szavazókat. Azt pedig hogy a fideszes elit miként védelmezi a keresztény kultúrát és szabadságot, érzékletesen már érzékletesen bemutatta a választóknak Borkai Zsolt győri fideszes polgármester egy pünkösdi jachtkirándulás alkalmával.
Szerző

Az Európai Szocialisták Pártjának elnöke szerint Orbán sokat elvett az emberektől, főként a demokratikus jogaikból

Publikálás dátuma
2019.10.07. 20:31

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Új baloldali szövetséget kell építeni. Tanulva a múlt hibáiból, egy valós kormányzati alternatívát kínáló, tartós baloldali szövetséget kell létrehozni – mondta Tóth Bertalan.
Az MSZP teljesítette történelmi feladatát, amikor részt vállalt az államszocializmus lebontásában, és a liberális demokrácia kiépítésben – fogalmazott Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azon a rendezvényen, amelyet a párt harminc évvel ezelőtti, 1989. október 8-ai megalakulása alkalmából tartottak. A szocialisták elnökének ünnepi beszédéből kiderült, hogy a pártnak további „történelmi” szerepet is szánnak még. Tóth Bertalan ugyanis bízik abban, hogy a párt részese lesz a következő rendszerváltásnak is, amikor a Fidesz által kiépített rendszert bontják majd le. Tóth Bertalan szerint az MSZP-nek meg kell találnia azt az utat, amivel ismét meg tudja szólítani a szociáldemokrata érzelmű szavazókat. – Új baloldali szövetséget kell építeni. Tanulva a múlt hibáiból, egy valós kormányzati alternatívát kínáló, tartós baloldali szövetséget kell létrehozni – tette hozzá.
A születésnapra meghívott Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke úgy vélte, az MSZP-nek nem kell szégyellnie az elmúlt harminc évet, sokat tett ugyanis a magyar demokrácia fejlődéséért. Sztanisev szerint Orbán Viktor kormányfő egyik kezével – néhány szociális intézkedéssel – adott az embereknek, de közben a másikkal sokat elvett tőlük, főként a demokratikus jogaikból.  Épp ezért – mondta – az MSZP-nek nem szabad feladnia a rendszer elleni harcot. Davor Bernardic, a horvát szociáldemokrata párt elnöke azt mondta, Magyarországnak, Európának szüksége van az MSZP-re, mert a párt nélkül az ország sosem lesz olyan, amilyennek lennie kellene.
A rendezvényen kiosztották a Baloldalért díjakat. Idén Csehák Judit volt egészségügyi miniszter, Fábri Béla volt elnökségi tag, Földes György a Politikatörténeti Intézet ügyvezető igazgatója, Gőgös Zoltán volt mezőgazdasági államtitkár, Katona Béla az Országgyűlés volt elnöke, Kovács László volt külügyminiszter, Lamperth Mónika volt belügyminiszter, Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke, Nyári János, a Baloldali Tömörülés Platform titkára, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter, Szűcs Gábor a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság volt elnöke, Tabajdi Csaba volt EP-képviselő, Tóth András a párt volt szervezési főnöke és Vastagh Pál volt igazságügyi miniszter kapott díjat.

Bíróság mondta ki, hogy jogsértően kampányolt a Fidesz Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.10.07. 20:17
Egy a jogsértően kiaggatott debreceni fideszes plakátok közül
Fotó: Debreciner
A kormánypártnak le kell szednie a szabálytalanul kihelyezett plakátokat. Jogsértően plakátolt az ellenzék is, de ők csak akkor lépnek, ha a Fidesz is megteszi.
A Debreceni Ítélőtábla felülbírálta a helyi és a területi választási bizottság döntését, és igazat adott Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás polgármesterjelöltje keresetében foglaltaknak. Eszerint a Fidesz-KDNP szabálytalanul helyezett el számos választási kampányplakátot Debrecenben az e.on lámpaoszlopain, és bár a Fidesz helyi szervezete azt állította, hogy Vargáék hazudnak, vagyis megvan minden engedélyük, ez nem igaz – tudatta a Debrecinerrel az ellenzéki polgármesterjelölt. A döntés szerint egyértelmű, hogy
a Fidesz törvényt sértett, a bíróság döntése pedig "a további jogsértéstől eltiltja" a pártot, vagyis Varga értelmezése szerint a plakátokat és a molinókat le kell szedni a nem engedélyezett helyekről. A bíróság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

A debreceni portál megkérdezte Varga Zoltánt, mi lesz a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás molinóival-plakátjaival, amelyeket a napokban már ők is direkt olyan helyekre raktak ki Debrecenben, ahova nem lehetne engedély nélkül, ám úgy voltak vele, hogy ha a Fidesznek lehet, akkor nekik is. Ezeket - ígéretükhöz híven - leszedik? „Mi jó fejek vagyunk, én pedig bármily meglepő, törvénytisztelő állampolgár vagyok, ezért amint a Fidesz eleget tesz a bíróság határozatának és leszedi a saját plakátjait, molinóit ezekről a helyekről, mi is megtesszük minden különösebb felszólítás nélkül. Ám úgy érzem, 
„vége van annak a világnak, hogy a Fidesz bármit megtehet, s az ellenzék tagjai fejüket lehajtva elfogadják, hogy ők az ujjuk köré csavarhatják őket.”

„Én ki fogok állni saját magamért és az ellenzékért is, bármikor. Vagyis addig, amíg a Fidesz-KDNP felületei kint vannak, addig mi sem szedjük le” – mondta Varga Zoltán.
Szerző