Gázrobbanás volt egy szekszárdi társasházban, öt embert kórházba vittek

Publikálás dátuma
2019.10.09. 12:51
Tűzoltók Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásban
Fotó: Kiss Dániel / MTI
Az épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki. Az esetleges további sérültek felkutatása folyamatban van.
Gázrobbanás történt egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda késő délelőtt a szekszárdi Herman Ottó utcában. A robbanás következtében az épület több lakása is lakhatatlanná vált – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki.   Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta: a mentésben több mint húsz tűzoltó vesz részt, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett. Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere közölte: ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek, és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak – tette hozzá.
Szerző
Frissítve: 2019.10.09. 16:03

Három autó karambolozott az Árpád hídon, egy ember megsérült

Publikálás dátuma
2019.10.09. 10:38

Fotó: Bp-i Autósok Közössége/Facebook
Az ütközést követően az egyik jármű felborult.
Összeütközött három autó szerda reggel Budapest III. kerületében, az Árpád híd budai lejárójánál. Az ütközést követően az egyik jármű felborult. A balesetben egy ember megsérült – írja a police.hu. A rendőrök a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszon a forgalmat a Szentendrei út irányába terelik. A 24.hu információi szerint a balesetben egy terhes nő is megsérült, őt a mentők azonnal kórházba vitték.
Szerző

Kútba dobta kutyáit egy karancsberényi férfi

Publikálás dátuma
2019.10.09. 10:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette miatt egy 63 éves karancsberényi férfivel szemben. Az ügyészség közleménye szerint a férfi és családja szegényes körülmények között él. Az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kaptak két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt. Mivel a férfi a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, 2019. április elején elhatározta, hogy megszabadul tőlük. Karancsberényben az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd a kútba dobta az állatokat. A kutyák a vízbe fulladva elpusztultak. A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó férfival szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt. 
Szerző