Előfizetés

Óbudai gyilkosság: még tagad a gyanúsított, de a hazugságvizsgálaton megbukott

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 17:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Néhány hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg áldozattal, akit arra is rábírt, hogy hagyja abba a tanulást, és fordítson hátat családjának.
Újabb részletek derültek ki az óbudai gyilkosságról, a Zsaru magazin alapjáén például azt írja az Index.hu, hogy hajléktalanok éltek abban a romos irodaépületben, ahol két hete megtalálták annak a 18 éves lánynak a holttestét, akit 27 éves barátja annyira megvert, hogy a sérüléseit nem élte túl. Édesanyja DNS-mintájának segítségével azonosították. A holttestet az ott füvet nyíró férfi elmondása szerint azután fedezte fel, hogy kopácsolást hallott a ház felől. Először a telek tulajdonosának szólt, aki aztán a mentőket és a rendőröket hívta.
"A lépcsőfeljáróval szemben lévő helyiségben két matracot, ételmaradékokat, rezsót és hulladékot találtunk. A talaj átvizsgálásakor kitépett hajszálakra bukkantunk, amik hasonlítottak az áldozatéra, az ajtón pedig vérnyomok utaltak a bűncselekményre" - mondta a Zsaru magazinnak Sas Tamás őrmester, a BRFK II. életvédelmi alosztályának vezetője. A nyomozók szerint az áldozatot a folyosón keresztül húzták át abba a szobába, ahol végül megtalálták.
A rendőrök a helyszínelésnél viszont több telefonkártyát és egy összetört telefont is találtak, ami a lány mostohaapjáé volt.
Pont tíz nappal holttestének a megtalálása előtt többször hívta több családtagját is, ám akkor éppen senki nem tudta felvenni a telefont. Korábban az áldozat szülei a Blikknek beszéltek erről, és arról is, hogy lányukat nem a szerelem, hanem a félelem tartotta a férfi mellett. Az édesanya egyszer azt is hallotta, ahogy Sz. Tamás megfenyegeti Nikolettát: ha félrelép, megöli. A férfi rövid ideig a családnál lakott Piliscséven, majd mikor kiderült, hogy körözik, eltűnt a lánnyal együtt.
A rokonok vallomásai szerint a lány néhány hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg a 27 éves férfival, aki miatt abbahagyta a tanulást, elköltözött otthonról és Sz. Tamás élettársa lett. A férfi kihallgatásakor beismerte, hogy ismerte a lányt és azt is, hogy járt a helyszínen, de kitartott amellett, hogy nem bántotta. A poligráfos hazugságvizsgálaton viszont megbukott.

Busz és kamion ütközött Vértesszőlősnél, hatan megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 17:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset az 1-es főút 57-es kilométerénél történt.
Összeütközött egy kamion és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz szerda délután Komárom-Esztergom megyében, az 1-es főút Tatabánya és Vértesszőlős közötti szakaszán – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a helyszínre a mentőket is riasztották. A megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a balesetben a buszon utazók közül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Futás közben támadtak meg egy tanárnőt Szekszárdon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 13:29
Képünk illusztráció
Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / AFP/Science Photo Library
A rendőrök gyorsan elfogták a férfit, aki elismerte a történteket.
Hétfő délelőtt, futás közben megtámadták a Szekszárdi I. Béla Gimnázium nyelvtanárát a Tringa Borpince közelében – írja a teol.hu. A portál szerint a négy gyermekes édesanya, Ágoston Piroska éppen Lola nevű magyar vizslájával futott szokásos útvonalán, amikor egy ismeretlen férfi megtámadta. A Tringa Borpince közelében található erdős rész melletti kövesúton figyelt fel támadójára, aki vele szemben sétált, de amint elhaladt mellette, a férfi utánafordult, és elkezdte futva követni. „Feltűnt, hogy valami nincs rendben. Húsz méterrel poroszkált utánam, tudtam, hogy baj lesz… Elkezdtem gyorsabban futni, hogy lerázzam. Lola is jött mellettem. A férfi lemaradt, ám egyik pillanatról a másikra hirtelen felgyorsult, utolért, majd fellökött. Elestem és a földre kerültem. Nyúlt volna utánam, de rákiabáltam, aközben nagyon gyorsan felálltam, majd elfutottam. A kutyám megugatta, de nem tudott segíteni, mert nem őrző – védő fajta, és szerencse, hogy neki nem lett baja” – idézte fel a történteket. A tanárnő néhány perccel a támadás után segítséget tudott kérni az első arra érkező autó sofőrjétől, aki hívta a rendőrséget. „Gyorsan elfogták a támadómat. Csak annyit tudok, hogy elismerte a történteket, de nem tudta megindokolni, hogy miért tette” – fogalmazott. Ágoston Piroska a bal karján szerzett sérülést a támadás miatt.