Előfizetés

Busz és kamion ütközött Vértesszőlősnél, hatan megsérültek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 17:02
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset az 1-es főút 57-es kilométerénél történt.
Összeütközött egy kamion és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz szerda délután Komárom-Esztergom megyében, az 1-es főút Tatabánya és Vértesszőlős közötti szakaszán – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a helyszínre a mentőket is riasztották. A megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese az MTI-vel közölte: a balesetben a buszon utazók közül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Futás közben támadtak meg egy tanárnőt Szekszárdon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 13:29
Képünk illusztráció
Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / AFP/Science Photo Library
A rendőrök gyorsan elfogták a férfit, aki elismerte a történteket.
Hétfő délelőtt, futás közben megtámadták a Szekszárdi I. Béla Gimnázium nyelvtanárát a Tringa Borpince közelében – írja a teol.hu. A portál szerint a négy gyermekes édesanya, Ágoston Piroska éppen Lola nevű magyar vizslájával futott szokásos útvonalán, amikor egy ismeretlen férfi megtámadta. A Tringa Borpince közelében található erdős rész melletti kövesúton figyelt fel támadójára, aki vele szemben sétált, de amint elhaladt mellette, a férfi utánafordult, és elkezdte futva követni. „Feltűnt, hogy valami nincs rendben. Húsz méterrel poroszkált utánam, tudtam, hogy baj lesz… Elkezdtem gyorsabban futni, hogy lerázzam. Lola is jött mellettem. A férfi lemaradt, ám egyik pillanatról a másikra hirtelen felgyorsult, utolért, majd fellökött. Elestem és a földre kerültem. Nyúlt volna utánam, de rákiabáltam, aközben nagyon gyorsan felálltam, majd elfutottam. A kutyám megugatta, de nem tudott segíteni, mert nem őrző – védő fajta, és szerencse, hogy neki nem lett baja” – idézte fel a történteket. A tanárnő néhány perccel a támadás után segítséget tudott kérni az első arra érkező autó sofőrjétől, aki hívta a rendőrséget. „Gyorsan elfogták a támadómat. Csak annyit tudok, hogy elismerte a történteket, de nem tudta megindokolni, hogy miért tette” – fogalmazott. Ágoston Piroska a bal karján szerzett sérülést a támadás miatt.

Gázrobbanás volt egy szekszárdi társasházban, öt embert kórházba vittek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.09. 12:51
Tűzoltók Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásban
Fotó: Kiss Dániel / MTI
Az épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki. Az esetleges további sérültek felkutatása folyamatban van.
Gázrobbanás történt egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda késő délelőtt a szekszárdi Herman Ottó utcában. A robbanás következtében az épület több lakása is lakhatatlanná vált – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki.   Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta: a mentésben több mint húsz tűzoltó vesz részt, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett. Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere közölte: ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek, és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak – tette hozzá.