Gulyás a győri polgármester orgiájáról: mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét

Publikálás dátuma
2019.10.10. 12:59
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter
Fotó: Népszava / Népszava
A keresztény elvekkel viszont „nincs relációban” a kiszivárgott videón látható gruppenszex a kancelláriaminiszter szerint.
Erkölcstelen és elítélendő, ami a Borkai Zsoltról kiszivárgott videón látható, azonban mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét – mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter azt is hangsúlyozta az újságíróknak, hogy semmilyen relációban sincs a keresztény elvekkel, ami a felvételeken látható – viszont nincs kételkedni Borkai szavaiban, aki botrány kirobbanása után azt állította, hogy nem élt illegális szerekkel, nem drogozott, és nem vett részt korrupcióban. Az ügyet újabb és újabb videókkal, részinformációkkal tápláló blog szerint azonban a győri polgármester és köre nyakig merült a városi beruházásokat érintő korrupciós ügyekben.
Gulyás nem akart egyértelmű választ adni a felvetésre, hogy a fideszes polgármester vállalható-e még a keresztény értékrendet gyakran méltató kormánypárt számára, inkább a választókra hárította a felelősséget: ők október 13-án szavazatukkal ítéletet mondhatnak az ügyben, és ha az információk ismeretében újraválasztják a győri vezetőt, az újabb ötéves felhatalmazást és szolgálatot jelent.  A miniszter arról is beszélt a kormányinfón, hogy kormány támogatja Várhelyi Olivért biztosi jelölését az Európai Unió következő bizottságába. Nem maradhatott el a megszokott bevándorlás téma sem –Gulyás szerint Várhelyi éppen azért alkalmas jelölt, mert elkötelezetten küzdött a tagállamokra rákényszerített bevándorláspárti elképzelések ellen. 
A kormányinfón elhangzott, hogy kétmilliárddal növelték meg a kormány által biztosított autóvásárlási támogatást, mivel eddig közel 16 kérelmet nyújtottak be erre az igénylők – a 285 milliárdos keretű babaváró támogatást pedig eddig több mint 40 ezren igényelték. 
Szerző

Új szakaszba lépett a Magyarország elleni eljárás a menedékkérők éheztetése miatt

Publikálás dátuma
2019.10.10. 12:00

Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
Az Európai Bizottság indoklással ellátott vélemény kiküldésével a kötelezettségszegési eljárás következő szakaszába lépteti a szerbiai határnál felépített tranzitzónában tartózkodó, elutasított menedékkérők kiéheztetése miatt elindított folyamatot. A magyar kormánynak egy hónapja van a válaszadásra a helyzet sürgőssége miatt. A brüsszeli testület idén júliusban indította el a kötelezettségszegési eljárást. A magyar kormány nem adott kielégítő választ az aggodalmaira, ezért most újabb szakaszba léptette a folyamatot. Az EB akkor úgy érvelt, hogy e személyek kötelező tartózkodása a tranzitzónában őrizetben tartásnak minősül, ami szembemegy az uniós joggal. A zónában uralkodó körülmények, különösen a visszatérésre kötelezett személyek élelmiszer-megvonása nem felel meg sem az EU úgynevezett visszatérési irányelvében, sem az Alapjogi Kartájában szereplő előírásoknak. 
Az Emberi Jogok Európai Bírósága már többször arra kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a tranzitzónákban őrizetben tartott személyek élelmiszerrel való ellátásáról. A kormány azzal érvel az élelmiszer-megvonás mellett, hogy – a Fidesz-kormány által alkotott jogszabályok alapján – csak addig van ellátási kötelezettsége a magyar államnak, amíg véglegesen el nem utasítják a menedékkérő kérelmét. A kormány álláspontja pedig az, akinek ez nem tetszik, visszamehet Szerbiába.

Különleges faszobor ücsörög a Duna-parton

Publikálás dátuma
2019.10.10. 11:55

Fotó: Balogh Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A Gellért-hegy lábánál üldögélő gerillaszobrot egy orosz művész uszadékfából készítette.
A Duna budai oldalán, a Szabadság és az Erzsébet híd között napok óta látható az orosz Gyima Sljonkin uszadékfából készített, ülő emberalakot mintázó gerillaszobra.
A főleg Kazanyban alkotó művész Instagram-oldaláról kiderül, nem ez az első ágakból és drótokból  készült műve. Akit érdekel, addig nézze meg élőben, amíg lehet, az előrejelzések szerint a Duna vize szombat délig emelkedik annyit, hogy elmossa a szobrot.
Szerző
Frissítve: 2019.10.10. 11:57