Kommunistázva buzdít szavazásra a Fidesz

Publikálás dátuma
2019.10.13. 10:58

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
A kormánypárt végletekig lebutított kampányhirdetésben hívja harcba választóit.
„A kommunisták mind szavaznak. Legyünk ott mi is!” - ezzel a faék egyszerűségű, agresszív üzenettel kampányol a Fidesz az önkormányzati választások napján.  A bejegyzést a 444.hu szúrta ki.
A Facebook-üzenet, ami a kormánypárt világnézetű szemléletű ellenfeleit egy kalap alatt, ellenségként kezeli, azt az elkoptott sablont is megismétli, hogy a baloldal nem építeni akar, hanem háborúzni a kormánnyal. 
Szerző

Lepedőnek is jó lenne az ország legnagyobb szavazólapja

Publikálás dátuma
2019.10.13. 10:52

Fotó: Rosta Tibor / MTI
49 egyéni jelölt közül választhatnak a kunágotaiak.
Kunágota egy 2600 lakosú (közülük 2151-en választók és választhatók) nagyközség Békés megyében. Egyben a mostani önkormányzati választás rekordere: sehol máshol nincs akkora szavazólap az országban, mint náluk. A településen 49 egyéni listás jelölt indul, ők pedig csak egy 420x635 milliméteres szavazólapra fértek fel. A 49 jelölt közül hatan lesznek képviselők. Többségük egyébként független, a pártok közül a Fidesznek van hat jelöltje. A polgármesterségért 3 független aspiráns indul.
Szerző

Fideszes ételosztáson bántalmazták a Jobbik képviselőjét és egy riportert Pécsen

Publikálás dátuma
2019.10.13. 10:08
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az önkormányzati irodában osztották az élelmiszercsomagokat. A jobbikos politikus is bement egy tudósítóval, kis híján meglincselték őket.
Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi képviselője és az ATV tudósítója a fideszes pécsi önkormányzat egy pécs-keleti irodájába próbáltak bemenni, ahol ételcsomagokat osztottak romáknak. A képviselőt a falhoz nyomták, a tévést életveszélyesen megfenyegették és bántalmazták - írja a Pécsi Stop.
Az atrocitás a lap szerint vasárnap reggel, a Szeptember 6-a téren történt A jobbikos képviselő, Gyimesi Gábor arra lett figyelmes, hogy romák egyen-ételcsomagokkal jönnek ki a helyiségből. Megpróbált szóba elegyedni egyikükkel, és az kiderült, hogy tartós élelmiszer van benne, de hogy a csomaggal a hóna alatt utána szavazni ment-e, az ember nem árulta el. Gyimesi Gábor, mint önkormányzati képviselő megpróbált bemenni az irodába, amelynek az ajtaját valamiféle vezető beosztásban lévő közmunkás állta el. Az esetet az ATV munkatársa rögzítette egy kamerán. 
Gyimesinek ugyan sikerült bejutnia, de elmondása szerint a helyszínen lévők „bevadultak”, őt a falhoz szorították, az ATV riporterét pedig bántalmazták, életveszélyesen megfenyegették és a kamerát akarták kicsavarni a kezéből. A helyszínre reggel fél kilenc körül értek ki a rendőrök.  A portál hozzáteszi, hogy egy BIOKOM-feliratú irodánál történt az eset, az ATV munkatársának 100 ezer forintot meghaladó kárja keletkezett az atrocitásnál.
Szerző