Valaki drónozott Ferihegyen, korlátozni kellett a forgalmat

Publikálás dátuma
2019.10.14. 21:30
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám
Hétfő este kilenc óra után nem sokkal mindkét futópályát lezárták.
Drónészlelés miatt korlátozták a budapesti repülőtér forgalmát hétfőn este 9 óra körül - írja az Airportal.hu. Kilenc óra után nem sokkal mindkét futópályát lezárták drónészlelés miatt. Az induló és érkező repülőgépeknek – köztük a LOT Varsó – Budapest járatának – várakoznia kell.
Szerző
Témák
Ferihegy drón
Frissítve: 2019.10.14. 21:43

„A rezsimet győzték le” – Külföldi lapok az önkormányzati választásról

Publikálás dátuma
2019.10.14. 21:13

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Orbán számára a főváros elvesztése az utolsó évtized legnagyobb csalódása hét egymást követő győzelmet követően – írja a Bloomberg. A Der Spiegel szerint a választás valójában egy Orbán rendszeréről szóló referendum volt.
Gratulált Karácsony Gergelynek budapesti választási győzelméhez Michael Ludwig, Bécs szociáldemokrata polgármestere. Mint Facebook oldalán írta, előre örül az együttműködésnek, s a két fővárost történelmi szálak is összekötik. Ami az európai lapok értékelését illeti, a német Der Spiegel internetes kiadása szerint az önkormányzati választáson Orbán rendszerét győzték le, s ez volt a rezsim első veresége egy évtized óta. A lap szerint a választás valójában egy Orbán rendszeréről szóló referendum volt.  A bécsi liberális napilap, a Der Standard megjegyzi, hogy bár Magyarországon még menekülteket sem láttak, Orbánnak sikerült elérnie, hogy egy antiszemitizmus által átitatott menekülthisztériát keltve maradjon a hatalomban. A lap azt írja, a nagyvárosokban kezdenek elfordulni Orbán rendszerétől, így hasonló folyamat megy végbe Magyarországon, mint Törökországban. A lap szerint ennek oka a korrupció és az önkénnyel ötvözött kivételezés egyesekkel. A Bloomberg című üzleti lap megjegyezte, az ellenzéki pártok váratlan sikere lökést adhat számukra ahhoz, hogy még jobban kiépítsék az együttműködést egymással. Orbán számára a főváros elvesztése az utolsó évtized legnagyobb csalódása hét egymást követő győzelmet követően, s annak a jele, hogy a civil társadalom tönkretétele, a nemzeti média ellenőrzése miatt a magyarok jelentős része ellenzi uralkodását, amely egyelőre stabil marad.
Szerző

Puzsér: Öt év múlva újra itt leszek

Publikálás dátuma
2019.10.14. 20:26

Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
Azt írta, most visszatér a kulturális térbe. „Nem akarok a politikából élni, nem kérek Orbán Viktortól közpénz-utalást a hónap végén, nem leszek egy nem működő demokrácia biodíszlete” – fogalmazott.
„Amit megígérhetek: öt év múlva újra itt leszek, és újra alternatívát állítok a budapestieknek a politikai osztállyal szemben” – írta Puzsér Róbert hétfőn a Facebook-oldalán. Hozzátette, hogy most visszatér a kulturális térbe. „Nem akarok a politikából élni, nem kérek Orbán Viktortól közpénz-utalást a hónap végén, nem leszek egy nem működő demokrácia biodíszlete. Teszem azt, amit a kampány előtt: tartalmakat gyártok, vitákat provokálok, jelenségeket elemzek, folyamatokat értelmezek, kultúrát fogyasztok és narrálok, közszereplőket kritizálok” – fogalmazott. Puzsér azt írta, „Magyarország tegnap elvesztett legalább tíz évet, a rendszerváltás beláthatatlan távolságba került.”
Szerző