Előfizetés

Takarók alatt akart elbújni a rendőrök elől, pedig nem is érte mentek, de hát megtalálták

Pion István
Publikálás dátuma
2019.10.20. 10:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Így aztán a nyomozók két legyet ütöttek egy csapásra.
A ferencvárosi nyomozók egy VIII. kerületi lakásban fogták el a 23 éves rablással gyanúsítható férfit és lakótársát, akit a bíróság lopás miatt körözött - írja a rendőrség honlapja, és eddig azért ez még nem olyan nagy dolog. Azonban a történet így néz ki egészében: Egy ismeretlen férfi 2019. október 12-én 3 óra 30 perc körül megszólított egy nőt a IX. kerületi Thaly Kálmán utcában és a mobiltelefonját kérte tőle. Amikor a nő nem adta oda neki, a férfi a földre lökte, többször megütötte, majd elvette a telefonját és a pénzét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a rablás helyszínének közelében több kamerafelvételt is lefoglaltak, és a felvételek elemzése során azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves budapesti F. Attilát, aki ellen október 14-én elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtés eredményeként F. Attilát 2019. október 16-án este Józsefvárosban egy Asztalos Sándor utcai lakásban megtalálták és elfogták. A nyomozók a kutatásakor még egy férfit találtak az ingatlanban, aki a lakás galériáján takarók alá próbált elrejtőzni. A bujkáló férfi a 30 éves I. Zoltán volt, aki ellen a bíróság elfogatóparancsot adott ki lopás, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. A budapesti rendőrök I. Zoltánt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte jogerős büntetését. A ferencvárosi nyomozók F. Attilát előállították a IX. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​ 

Halálos baleset – Két autó karambolozott Dunavarsánynál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.20. 08:43
Tetejére borult, összeroncsolódott személyautó 2019. október 20-án a Pest megyei Dunavarsány külterületén, az 51-es főúton
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az egyik jármű vezetőjének olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette. Ketten könnyű sérülést szenvedtek.
Összeütközött két autó vasárnap hajnalban az 51-es számú főúton, Dunavarsány külterületén, Kiskunlacháza felől Budapest irányába. A balesetben az egyik autó vezetőjének olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette. Ketten könnyű sérülést szenvedtek – írja a police.hu. A baleseti helyszínelés és műszaki mentés már véget ért, a forgalom 9 órakor megindult a főút balesettel érintett útszakaszán. 

Másfél kiló marihuánát találtak a rendőrök egy szentesi férfi padlásán

Pion István
Publikálás dátuma
2019.10.20. 08:22

Fotó: Police.hu
Saját magának termesztette a kábítószert, mindent bevallott.
A szentesi rendőrök több mint másfél kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy helybeli férfi otthonában. Kábítószer birtoklása miatt kell felelnie. A nyomozók még pénteken tartottak kutatást a gyanúsított házában. Ennek során az épület padlásterében csaknem 1700 gramm súlyú kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a termesztéshez használt eszközöket foglaltak le. A 31 éves férfival szemben kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy saját fogyasztásra termesztette a marihuánát.