Előfizetés

Tűzoltók hoztak le egy kirándulót a kazári riolittufáról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.20. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A túrázót átadták a mentőknek.
Kazár külterületén, a riolittufánál került bajba vasárnap egy kiránduló, aki a saját lábán nem tudta elhagyni a helyszínt – írja holnapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A túrázót a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei hozták le, majd átadták a mentőknek.

Kimentettek egy horgászt a Balatonból

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.20. 11:37

Fotó: police.hu
A bajba jutott férfi a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudott volna biztonságosan partot érni.
Szombat délután érkezett a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére egy segélykérés arról, hogy a Balatonfenyves előtti vízterületen egy csónakból horgászó férfi evezője eltört, így a hullámzásban magatehetetlenül sodródik – írja a police.hu. A helyszínre érkező egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a csónakot a bajba jutott horgásszal együtt épségben a partra vontatta. 

Takarók alatt akart elbújni a rendőrök elől, pedig nem is érte mentek, de hát megtalálták

Pion István
Publikálás dátuma
2019.10.20. 10:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Így aztán a nyomozók két legyet ütöttek egy csapásra.
A ferencvárosi nyomozók egy VIII. kerületi lakásban fogták el a 23 éves rablással gyanúsítható férfit és lakótársát, akit a bíróság lopás miatt körözött - írja a rendőrség honlapja, és eddig azért ez még nem olyan nagy dolog. Azonban a történet így néz ki egészében: Egy ismeretlen férfi 2019. október 12-én 3 óra 30 perc körül megszólított egy nőt a IX. kerületi Thaly Kálmán utcában és a mobiltelefonját kérte tőle. Amikor a nő nem adta oda neki, a férfi a földre lökte, többször megütötte, majd elvette a telefonját és a pénzét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a rablás helyszínének közelében több kamerafelvételt is lefoglaltak, és a felvételek elemzése során azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves budapesti F. Attilát, aki ellen október 14-én elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények és a széleskörű adatgyűjtés eredményeként F. Attilát 2019. október 16-án este Józsefvárosban egy Asztalos Sándor utcai lakásban megtalálták és elfogták. A nyomozók a kutatásakor még egy férfit találtak az ingatlanban, aki a lakás galériáján takarók alá próbált elrejtőzni. A bujkáló férfi a 30 éves I. Zoltán volt, aki ellen a bíróság elfogatóparancsot adott ki lopás, és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. A budapesti rendőrök I. Zoltánt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte jogerős büntetését. A ferencvárosi nyomozók F. Attilát előállították a IX. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​