Előfizetés

Még a vállfáról is marihuána lógott a püspökladányi házban (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 21:52
Minden eszközt bevetettek a leszüretelt mariuhána szárításához
Fotó: police.hu
De a fregolit is a fű szárítására fogta be a drogtermesztő család.
Közel száz tő marihuánát találtak a Hajdú-Bihar megyei nyomozók október 18-án egy püspökladányi családi ház udvarán. 
A rendőrség már korábban fülest kapott róla, hogy az érintett család füvet termeszthet, de ez enyhe kifejezésnek bizonyult: a nyomozók a házkutatás során gyakorlatilag az ingatlan minden zugában már leszüretelt növényeket, vagy a gondozásukhoz szükséges professzionális eszközöket találtak.
Szárított fű lógott a lépcsőfokokról, a fregoli rúdjairól, de még a vállfákat is marihuánacsokrokkal aggatták tele.

A házban élő 66 éves nőt és 40 éves lányát elfogták, majd jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának gyanújával hallgatták ki. A két asszony előbb őrizetbe került, a Debreceni Járásbíróság pedig hétfőn elrendelte letartóztatásukat is, írja a police.hu.

Bakanccsal rúgta ki munkása fogát: öt év börtönre ítélték az ózdi csicskáztatót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 16:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi tíz éven keresztül dolgoztatta éhbérért ismerősét, rendszeresen verte a hajléktalan áldozatot.
  • A sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka,
  • maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés ,
  • maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés .
Ezekben a pontokban találta bűnösnek az Ózdi Járásbíróság azt a férfit, aki a vád szerint tíz éven keresztül dolgoztatta ingyen egy kiszolgáltatott ismerősét, és rendszeres bántalmazással tartotta sakkban az áldozatot. Mint a Miskolci Törvényszék közleményében olvasható, a lakhatással és biztos megélhetéssel nem rendelkező sértett még 2008-ban költözött a vádlotthoz és annak családjához. Megállapodtak, hogy a hajléktalan férfi elvégzi a ház körüli munkákat, gondozza az állatokat és fát vág, melyért cserébe a vádlott lakhatást, napi háromszori étkezést és fizetséget biztosít számára.
A szállásadó csaknem két éven keresztül be is tartotta a megállapodásukat, azonban 2010-től kezdődően egyre rosszabbul bánt a sértettel, többször megütötte, elvette a szociális segélyét, illetve a közmunkából származó jövedelmét, később pedig arra kényszerítette, hogy hagyja ott a munkahelyét, és csak neki dolgozzon. 2014-ben a csicskáztató férfi és családja átköltözött egy másik ózdi ingatanba, ahová a sértettet is magukkal vitték és beköltöztették a ház nyári konyhájába. A bántalmazások ezt követően rendszeressé váltak. A sértett többször megpróbálta otthagyni a férfit - egy alkalommal például Miskolcon akart munkát vállalni - de az mindig utánament, visszahozta és megverte. 
Az is előfordult, hogy egy ásóval sújtott a sértett fejére, aki jobb kezével védekezett, így az eltört. Orvosi segítség hiányában azonban csontja eldeformálódva forrt össze.

Az éveken át tartó sanyargatás 2018. február 8-án ért véget, amikor 
a vádlott acélbetétes bakancsával úgy megrúgta a sértett fejét – mert az túl kevés fát vitt haza az erdőből – hogy gyökerestől kitört az egyik foga. A sértett másnap hajnalban tudott megszökni a rabságból.

A járásbíróság a vádlottat 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott ez idáig sosem volt büntetve. Ugyanakkor a vádlott terhére értékelte, hogy a környező településeken egyre gyakrabban élnek vissza a kiszolgáltatott körülmények között élők helyzetével. A bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte. 

Halálos ütközés Nagyvenyimben, vasúti munkagép tarolta le a Mercedest (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 14:49
Autóroncs a nagyvenyimi baleset helyszínén
Fotó: police.hu
A személyautó középkorú sofőrje a helyszínen életét vesztette.
Tragikus kimenetelű baleset történt hétfőn reggel a Fejér megyei Nagyvenyimben: a helyi vasúti átjáróban egy Mercedes eddig tisztázatlan körülmények között vasúti munkagéppel ütközött.
A vasúti szerelvény a vezetőoldalon roncsolta össze a személyautót, 45 éves sofőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit - írja a police.hu