Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő

Publikálás dátuma
2019.10.22. 16:26
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
További nyolc településen kifogásolt a levegőminőség.
Nyíregyházán és Szegeden kedden is egészségtelen volt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Facebook-oldalán. Mint írták, további nyolc településen (Debrecen, Hernádszurdok, Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Oszlár, Putnok, Székesfehérvár) kifogásolt volt a levegőminőség a Levegőhigiénés Index alapján.
Szerző

Visszautasította az alpolgármesteri felkérést a KDNP-s képviselő Baján

Publikálás dátuma
2019.10.22. 16:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A polgármester közölte: a Fidesz ezzel elutasította a feléjük nyújtott békejobbot.
Nyirati Klára, Baja ellenzéki polgármestere felkérte társadalmi megbízatású alpolgármesternek a város ismert KDNP-s képviselőjét, Zöld László Csabánét – közölte a polgármester. Mint írta, a társadalmi megbízatás azt jelenti, hogy Zöld László Csabáné nem főállású lett volna. „A Baján ellenzékbe szorult Fidesz azonban elutasította a feléjük nyújtott békejobbot” – tette hozzá.   „Azért kértem fel Zöldnét, mert szakítani akartam azzal a háborús gondolkodással, ami városunk életét jellemezte az elmúlt 13 évben. Fontosnak tartottam e gesztussal jelezni, hogy a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy” – fogalmazott a polgármester. Nyirati Klára kiemelte: sajnálja a Fidesz döntését, de tudomásul veszi azt Közleménye szerint a Fidesz elutasító döntése nyomán két főállású alpolgármestere lesz a városnak, Hajdú Miklós, illetve László Károly. Az alakuló ülés október 28-án, hétfőn lesz.
Nyirati Klára átveszi a megbízólevelét
Fotó: Nyirati Klára Facebook oldala
A bajai Fidesz később a Facebook-oldalán reagált a történtekre. Egyebek mellett azt írták:  „A bajai Fidesz nem kíván részt venni a politikai pozíciók nyilvános osztogatásában, a pártpolitikai csatározásokban.” A teljes bejegyzés itt olvasható: 
Szerző
Frissítve: 2019.10.22. 19:47

A győri polgárok döntése, Borkai polgármester nem lép nyilvánosság elé a nemzeti ünnepen

Publikálás dátuma
2019.10.22. 15:27

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Helyette alporgármestere, Radnóti Ákos képviseli a várost az önkormányzati megemlékezésen.
Borkai Zsolt, a Fideszből kiléptetett győri polgármester nélkül emlékezik meg Győr önkormányzata idén 1956. október 23-ról. Az MTI ünnepi programokra vonatkozó előzetesében az Index az alábbi eseményt szúrta ki: Győrben október 23-án délelőtt 10 órakor a Bisinger sétányon található Golgota-emlékműnél szervezik meg az önkormányzat városi koszorúzási ünnepséget az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezve,
itt Radnóti Ákos alpolgármester képviseli a várost, és Borkai Zsolt még csak meg sem jelenik.

Az Index egy kicsit visszanézett a múltba, és 2018-ból sajnos semmi nem került elő semmi, ami közvetve vagy közvetlenül érintene 1956-es önkormányzati eseményt, ellenben 2017-ben Borkai biztosan ünnepelt. A lap próbálta hívni a győri városháza sajtósát, hogy megkérdezzék tőle, miért nem Borkai mond beszédet, de nem értek el.

Titkolják Borkai nyilvános programjait

Elhallgatja a győri városháza, hogy mikor és hol lesz nyilvános programja Borkai Zsolt polgármesternek, lapunk többszöri kérdésére sem közöltek részletek erről. Mint emlékezetes, Borkai a botrány kirobbanása óta kerüli a nyilvánosságot, utoljára akkor volt látható, amikor a győri a városházán biztonsági őrök gyűrűjében jelentette be, hogy kilép a Fideszből, függetlenként irányítja tovább a várost, de kérdésekre akkor sem válaszolt.A Népszava információi szerint alighanem így próbálják megelőzni azt, hogy az újságírók kérdéseket tehessenek fel korrupciógyanús ügyeiről. 

Szerző
Frissítve: 2019.10.22. 15:37