Halott csecsemő Tótkomlóson - Félmillió forintot érhet, ha látta már ezt a cicás plédet

Publikálás dátuma
2019.10.28. 14:57
A cicás pléd, mint a tótkomlósi csecsemőgyilkosság egyik bűnjele
Fotó: police.hu
Félmillió forintos nyomravezetői díjat kínál a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki azonosítani tudja a Tótkomlóson holtan talált újszülött gyilkosát.
Mint lapunk is beszámolt róla, a rendőrségre 2019. október 26-án 17 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, egy nejlon zacskóban, halott csecsemőt találtak. 
Az újszülöttet a képen látható ruhába és plédbe csavarták be és ezekkel együtt tették a szatyorba.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a plédet, vagy a kislányméretű ruhát látta már valakin, tegyen bejelentést, de azok jelentkezését is várják, akik az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. Hogy az eseményeket felgyorsítsák, a főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint, azaz ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a nyomra vezető információkért. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Ha szükség van rá, esetén a rendőrség a tanú védelmét is ellátja, a nyomravezető személyét pedig bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja - írja a police.hu.  
Szerző
Frissítve: 2019.10.28. 16:33

Gyilkosság Bátán - elfogták a feltételezett elkövetőt

Publikálás dátuma
2019.10.28. 14:50

Fotó: police.hu
Az áldozat a gyilkos barátja lehetett. A két férfi azután veszhetett össze, hogy az áldozat befogadta azt a nőt, aki az őt verő elkövetőtől menekült el.
Eltűnés miatt indult körözési eljárás Bátán október 21-én, írja honlapján a rendőrség, de hamar kiderült, hogy - mint arról a Népszava is beszámolt - súlyosabb ügyről van szó. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, a feltételezett elkövetőt azonosították, majd szombaton, október 26-án emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a hatósággal együttműködött.
"Ha ivott, indulatossá vált, nem egyszer a kútba dobással fenyegetett"

- nyilatkozta a teol.hu-nak egy nő, aki elmondása szerint a gyanúsított élettársa volt 8 évig, két gyerekük is született. A tolnai hírportálnak azt mondta, miután a férfi barátja eltűnt, ő adott tippet a rendőröknek: "értesítettem a rendőrséget arról, hogy nővéremnél van kulcs a házhoz és legyenek szívesek a kutat megnézni. Ekkor került elő az áldozat ruhája, az előszoba szőnyeg, egy pléd, cipő és nadrágszíj" - fogalmazott. Magát az áldozatot a rendőrök kereső kutyával, a ház végének pincéjében találták meg.
Más helyiektől a teol.hu úgy tudja, a gyilkossággal vádolt férfi verte új élettársát, aki tőle a férfi barátjához, a későbbi áldozathoz költözött. A két férfi között ezután megromlott a kapcsolat. Egy az áldozatot és a gyanúsítottat is ismerő bátai lakos az MTI-nek szintén azt mondta: a 60 éves gyanúsított italozás után ölhette meg vele egykorú ismerősét, a holttestet háza pincéjében rejtette el.
Szerző
Témák
gyilkosság Báta
Frissítve: 2019.10.28. 16:04

Akció közben kapták el a sokkolós rablót

Publikálás dátuma
2019.10.28. 10:16
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A férfi másodjára is lecsapott, de ekkor nem járt szerencsével, néhány járókelő fogta le a rendőrök érkezéséig.
Elkaphatták a rendőrök azt a férfit, aki - mint korábban a Népszava is beszámolt róla – szeptemberben sokkolóval ugrott be pénzt váltani egy Bajcsy-Zsilinszky úti irodába, és az idős alkalmazottat megfélemlítve több millió forintot zsákmányolt.
A gyanú szerint október 27-én reggel újra lecsapott, ezúttal egy Andrássy úti pénzváltót szemelt ki, és az üzlethelyiség nyitásakor támadta meg az ott dolgozó nőt – őt is sokkolóval fenyegette, és többször meg is ütötte, írja a police.hu. Az asszony azonban megnyomta a pánikgombot, a támadó pedig pénz nélkül, sokkolóját eldobva futott el a helyszínről: nem jutott messzire, két járókelő ugyanis látta az esetet, és a rendőrök érkezéséig visszatartották a férfit. A terézvárosi rendőrök percek alatt a helyszínre értek és elfogták a 49 éves budapesti M. Tamást, akiről ezután derült ki, hogy köze lehet szeptemberi rabláshoz. A BRFK rablási osztályának nyomozói a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás és felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletének gyanújával hallgatták ki; M. Tamás őrizetbe került, és várhatóan elrendelik letartóztatását is. 
Szerző