Előfizetés

Orbán magához emelte Tarlós Istvánt

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2019.10.31. 10:34

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A volt főpolgármester a miniszterelnök "közlekedési megbízottként" folytatja.
Tartotta magát az önkormányzati választások estéjén tett vállalásához a kormányfő. Aki Karácsony Gergely győzelmét úgy kommentálta, hogy Budapest elvesztett egy remek főpolgármestert, ő viszont nyert egy kiváló tanácsadót.    Most Orbán Viktor miniszterelnök országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Tarlós Istvánt. Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart - áll a kinevezési közleményben.

Leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.31. 10:18

Fotó: Bodajki Ákos / MVM
Dolgoznak a hiba elhárításán, automatikus védelmi működés lépett életbe.
Leállt a 4. reaktorblokk a paksi atomerőműben, a cég közlése szerint csütörtökön 8.16 órakor "automatikus védelmi működés" miatt - írja az MTI. Az atomerőmű honlapján azt is közölte, hogy az eseménynek nincs hatása a nukleáris biztonságra, és a másik három, 100 százalékos teljesítményen üzemelő blokk működését nem befolyásolja. Az eseményt kivizsgálják, a szakemberek dolgoznak a probléma megoldásán - írták.

Propagandagyárnak nevezte az MTVA-t a kiugró riporter, most perrel fenyegetik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.31. 09:16
Balogh Krisztina
Fotó: hirado.hu
Ha bocsánatkérő levelet ír, akkor elmaradhat a bírósági procedúra.
Az MTVA ügyvédein keresztül arra szólította fel Balogh Krisztinát, a közmédia egykori riporterét, hogy „az MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba, illetve (...) magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól. A magánlevélben járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja.” Ha ez nem történik meg, írja a 444.hu, akkor a közmédia vezetése perbe fogja egykori munkatársát. Emlékeztetőül: Balogh Krisztina 2016 augusztusában, 23 évesen gyakornokként került az M1 hírcsatornához, és egészen 2018 végéig dolgozott riporterként. A 2018. decemberi, a közmédia székházában történt erőszakos eseményeket követően döntött úgy, hogy távozik a csatornától. Idén augusztusban adott interjút a 444-nek, és mesélt a közmédiában eltöltött tapasztalatairól, többek közt arról, hogy „olyan stigma lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak”.  Állítja: a közmédia egyes szerkesztői a szájukba adják a politikai riportereknek a kérdéseket; elvárás, hogy a baloldali politikusokat nevetséges színben tüntessék fel; nyílt titok, hogy a kommunikációs államtitkárságról küldik meg a használandó szövegpaneleket.  Balogh Krisztina úgy döntött, hogy nem magánlevélben reagál a közmédia által küldött felkérésre, ezért az MTVA-tól kapott felszólításán túl megosztott egy nyílt válaszlevelet is. Az ironikus szövegben olyan mondatok szereplenek, miszerint: "elismeréssel kell adóznom kollégáim fáradhatatlan oknyomozó tevékenységéért, amellyel részletesen bemutatták és felgöngyölítették az olyan korrupciógyanús történeteket, mint a trafikmutyi, a Microsoft-botrány vagy az Elios-ügy". "Annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit", zárja levelét Balogh Krisztina.