Lemondott Miskolc jegyzője, miután fideszes polgármester-jelöltként veszített a választásokon

Publikálás dátuma
2019.10.31. 17:42

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Pedig még Orbán is kampányolt neki.
Lemondott posztjáról október 31-i dátummal Miskolc jegyzője; Alakszai Zoltán a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjeként indult az október 13-i önkormányzati választáson, ám veszített. Pedig még Orbán Viktor is kampányolt neki. A miskolci városháza sajtóosztálya csütörtökön tájékoztatta az MTI-t arról, hogy közös megegyezéssel távozik tisztéből a jegyző. A közleményben kiemelték, hogy Alakszai Zoltán további munkájához sok sikert kíván Veres Pál polgármester, akit október 13-án civil szervezetek és az ellenzéki pártok jelöltjeként választottak polgármesterré. A sajtóosztály tájékoztatása szerint a jegyzői feladatok ellátásával Vargáné Pápai Ildikó aljegyzőt bízta meg a polgármester, a miskolci önkormányzat pedig pályázatot írt ki a jegyzői állás betöltésére. Az önkormányzati választáson Veres Pál 35 135, míg Alakszai Zoltán 26 177 voksot kapott.
Szerző
Témák
Miskolc Fidesz

Handl Tamást javasolja a FÖRI élére Karácsony Gergely

Publikálás dátuma
2019.10.31. 17:14

Fotó: kozterulet-felugyelet.hu
Ezzel Pető Györgyöt leváltják.
Handl Tamás válthatja jövő szerdától Pető Györgyöt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) igazgatói posztján - derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő keddi alakuló ülésére benyújtott előterjesztésből, írja az MTI. A Karácsony Gergely főpolgármester az általa jegyzett előterjesztésben Pető György közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését javasolja. A rendészeti igazgatóság élére Handl Tamást, a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselőjét javasolja határozatlan időre a főpolgármester.
Szerző
Témák
FÖRI karácsony

Borkai Zsolt eddig bujkált, de most átvette polgármesteri megbízólevelét

Publikálás dátuma
2019.10.31. 17:10

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Minden győrinek köszönetet mondott a szexbotránya ellenére megválasztott városvezető.
A szavazók 44,3 százaléka ismét Borkai Zsoltot választotta Győr polgármesterének – jelentette be csütörtökön a városházán a helyi választási bizottság elnöke, s átadta neki a megbízó levelet. Borkai Zsolt a Kisalfold.hu tudósítása szerint annyit mondott: „szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak. Szeretném megköszönni – nagy tisztelettel – a győrieknek, mert kitartottak mellettem, s értékelték az elmúlt 13 év munkáját, amit együtt, közösen valósítottunk meg. Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot” – közölte, majd távozott. Kérdezni nem lehetett tőle. A választások előtt robbant Borkai Zsolt győri polgármester botránya. Az ügy súlypontja hamar átkerült a "szex" szóról a lopásra, ami aztán magával rántotta az országos önkormányzati választást, bár a győri polgármesteri posztot végül így is megnyerte Borkai, akinek azonban a Fideszt el kellett hagynia. Formailag önként lépett ki a pártból, de egyértelmű volt, hogy küldik. Aválasztások után is több lényeges kérdés, korrupciógyanús kérdés nyitva maradt. A  polgármesternek ezekkel még szembe kell néznie. A szembenézés amúgy eddig nem ment túl jól neki, a botrány kirobbanása óta a Fideszből való kilépését bejelentő rövid sajtótájékoztatón kívül nem állt a nyilvánosság elé.
Szerző
Frissítve: 2019.10.31. 17:32