Előfizetés

Újra beköszönt a vénasszonyok nyara

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.01. 12:44
Fotó: Thinkstock
Az ősz hidege egyelőre nem terpeszkedik a tájon.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzése szerint a következő napokban fokozatosan melegszik az idő és vasárnap akár 20 fok is lehet. November elsején, pénteken ugyan már több órára kisüt a nap és számottevő csapadék sehol sem várható, hűvös lesz. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű. Szombaton napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nagyobb eséllyel a délutáni, esti órákban előfordulhat kisebb eső, zápor. Sokfelé megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul. Vasárnap csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A szél sokfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 4-10 fok lesz. Napközben 15-20 fokig melegszik a levegő. A jó idő a jövő hét első felében is folytatódik: hétfőn, kedden és szerdán is a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul.

Idehaza tejföl, odakinn füves süti - fideszes önkormányzati képviselő szerint a világ

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.01. 11:39

Fotó: Shutterstock
A jászberényi fiatal demokrata Szatmári Anikó ismerőseitől tudja, hogy csak a buli jár a legtöbb külföldön munkát vállaló fiatal fejében.
Sajátos képet őrizhetnek a Fiatal Demokraták Szövetségében (Fidesz) a fiatalokról, legalábbis Szatmári Anikó jászberényi fideszes önkormányzati képviselő közösségi médiás megnyilvánulása alapján mindenképpen. A HírKlikk szúrta ki Szatmári egy kommentjét, aki egy facebookos vitában a következő megállapítást tette:
"a külföldön »dolgozó« fiatalok nagyrésze csak bulinak tekinti az egészet, füves sütin élnek".

Erről a társadalomtudósok eszköztárát megszégyenítően megbízható forrásból értesült a fideszes képviselő. Azt írta: "nekem is vannak ismerőseim". Végül még az is kiderült, hogy éppen egy igazi fiatallal közölte Szatmári, hogy hogyan él, kommentje ugyanis ezzel zárul: "Magyarországon a külföldi viszonyokhoz képest fenékig tejföl van, csak ezt önök fiatalok nem látják!!!!"

Megismétlik a választást

Még elvesztheti mandátumát a tragikomikus magyar viszonyok miatt megélhetésért külföldre kényszerülő honfitársait sértegető Szatmári, Jászberényben ugyanis még nem zárult le az önkormányzati választás. Októberben mindössze 14 szavazatkülönbséggel nyert az ellenzéki jelölt, Budai Lóránt, aki a fideszes Szabó Tamás polgármesterrel szemben indult. Szabó fellebbezett eredményt megállapító döntés ellen, ami nyomán a területi választási bizottság megállapította: idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok "kontrollálatlanul" mozogtak, illetve a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, ezek pedig olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt, amelyet csak új szavazás elrendelésével lehet orvosolni. Szabó ez ellen is fellebbezett, szavazatkorrigálást akart, de a Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta a tvb döntését, így november 10-én megismétlik a választást. Fellebbezett Budai is, de kérelmét adminisztrációs okok miatt el sem bírálták.

Pikó alatt nem rohamozzák meg politikus-Mikulások az óvodákat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.01. 10:55

Fotó: jozsefvaros.hu
Olyan dolgokról is dönteni kell, amivel szembesülve leesik a székről - írta a józsefvárosi polgármester, akitől azt kérdezték, kapnak-e idén is Mikulás-csomagot a képviselők.
Állítólag a fideszes években volt olyan VIII. kerületi önkormányzati képviselő, aki maga öltözött be Mikulásnak, úgy osztogatta az ajándékcsomagokat óvodákban, írja közösségi oldalán Pikó András polgármester. Ehhez mellékelte a jozsefvaros.hu egy 2016-os cikkét, ami arról számol be: más képviselők mellett a még Kocsis Máté alpolgármestereként szereplő Sára Botond kíséri a Télapót, és adogatja az ajándékokat a 4-5 éves gyerekeknek. Abban az évben a kerület minden óvodájába elment egy fideszes képviselő.
Ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások

- döntött Pikó, miután idén neki is feltették a kérdést: készüljenek-e Mikulás-csomagok az óvodákba, hogy a képviselők bevihessék és szétoszthassák a gyerekeknek? Leírta még, hogy az iskolai téli szünetben a kerület jégpályáján ingyenes lesz a korcsolyabérlés, hogy a szegényebb gyerekek se maradjanak ki a korcsolyázásból.
Pikó azt is hozzátette: még mindig nincs kerületi újság, közösségi oldal, honlap és az infopontokkal is kellene valamit kezdeni; legkorábban november végén tudják elindítani a fideszes józsefvárosi vezetés eddigi gyakorlatával szakító, "nem propaganda" tájékoztatást.