Előfizetés

Budapest elesett, teljes a káosz a fővárosi tömegközlekedésben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 11:02

Fotó: Népszava
A járműirányítás feladta a harcot az eső és az autósok ellen.
Budapest elesett

– írja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület a közösségi oldalán a BKK Futár hétfő reggel leadott irányítási üzenete alapján. Ráadásul baleset miatt nem jár a 4-6-os villamos a Blaha Lujza tértől délre.
A menetirányító az az ember a BKK-nál, aki a buszokat irányítja, egy irányító egy meghatározott járatcsoportot, mondta az Indexnek Dorner Lajos, a VEKE elnöke. Jelen esetben pl. a 7, 110, 112 és hasonló a belvárosban járó vonalak összes kocsiját. Az ő dolga a menetidők betartatása ha valaki siet, késik stb az egyenletesség biztosítása, problémák kezelése (baleset, utasrosszullét, útfelbontás, hatósági zárás stb).

Putyin szerint Orbán „kiemelkedik európai kollégái közül”

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:58

Fotó: Vivien Cher Benko / Orbán Viktor Facebook oldala
Az orosz államfőnek nagyon szimpatikus a magyar miniszterelnök.
Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor, az orosz államfő szerint a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is – mindezt a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov árulta el az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában, a hírt a hvg.hu vette észre.
„Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül”

– idézte Putyint Peszkov, aki szerint az is figyelemre méltó, ahogyan Orbán az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli. Hozzátette: „Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat”, és a magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat.

1956. november 4.: félárbócon a nemzeti lobogó az Országház előtt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 09:27

Fotó: Mohai Balázs / MTI
A forradalom és szabadságharc leverésének 63. évfordulója van ma.
Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 63. évfordulóján, hétfő reggel Budapesten, a parlament előtti Kossuth Lajos téren - írja az MTI. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon. A lobogót esőben, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel, majd a Szózat zenéjére eresztették félárbócra. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. A Parlament főlépcsője feletti erkélyek egyikén egy lyukas magyar zászló, a másikon egy fekete gyászzászló lengett. Egész nap gyertyát lehet gyújtani a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál, továbbá protokollmentes megemlékezés lesz a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál. Este 6 órakor emlékkoncert kezdődik a Szent István-bazilikában, közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. November 4-ét, amikor az 1956-os események áldozatairól emlékeznek meg, a kormány hivatalosan 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.