Előfizetés

Vádat emeltek egy férfi ellen, miután véletlenül állon lőtte magát 14 éves gyermeke

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.11.04. 13:51
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Az apa engedély nélkül tartott otthonában egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, lőfegyvernek minősülő légpuskát.
Vádat emeltek egy zalaegerszegi férfi ellen, miután 14 éves gyermeke – könnyebb sérülést szenvedve – véletlenül állon lőtte magát a férfi engedély nélkül tartott légpuskájával – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel. Pirger Csaba arról számolt be, hogy a 49 éves férfi a családi házában engedély nélkül tartott egy 5,5 milliméter kaliberű, kínai gyártmányú, csőtorkolati energiaértéke miatt lőfegyvernek minősülő légpuskát. Idén márciusban a ház udvarán célba lőtt a 14 éves gyermekével, majd úgy ment be a házba, hogy a fegyvert és a hozzá tartozó lövedékeket az udvaron hagyta. Az egyedül maradt kiskorú gyerek meg akarta tölteni a légpuskát, ami a gyakorlatlansága miatt a kezéből kiesett, a földre érkezve pedig elsült. A légpuska lövedéke a gyerek állának lágyrészét találta el, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a gyerek apja ellen.

15 éves autótolvajt kaptak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 13:48

Fotó: Police.hu
A vezetés közben lekapcsolt fiú azt mondta, szeret vezetni, és csak autókázni akart.
Egy helybéli férfi bejelentést tett 2019. november 2-án délután a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrsén, mert ismeretlen tettes eltulajdonított a háza elől egy Nissan személygépkocsit. A nyomozók elrendelték a jármű körözését, ezzel egyidejűleg megkezdték a felkutatását. Ennek eredményeként a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának Vezetője és munkatársa az 5-ös számú főúton ellenőrzés alá vonta az autót, amelyet egy 15 éves fiú vezetett. A fiatalkorú elmondta, hogy a kocsit még éjjel vitte el a tulajdonos háza elől, mert szeret vezetni, és csupán autókázni akart. A kecskeméti rendőrök a tinédzsert előállították, és további intézkedés céljából átadták a lajosmizsei nyomozóknak, akik őt jármű önkényes elvétele bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel a fiú további, korábban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A kecskeméti rendőrök a fiatalkorú ellen engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt külön eljárást kezdeményeztek.

Elfogták a zalaegerszegi gyújtogatót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 11:32

Fotó: police.hu
Egy 24 éves kutasi férfit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók.
A police.hu oldalon felidézik: október közepétől kezdődően több hulladéktároló konténertűzhöz riasztották a hatóságokat Zalaegerszegen. Felmerült a gyanú, hogy a tűzesetek között összefüggés lehet, ezért nyomozást rendeltek el. Az adatgyűjtés során a zalaegerszegi nyomozók látókörébe került egy 24 éves kutasi férfi, aki a rendelkezésre álló adatok alapján Zalaegerszegen több helyszínen is hulladéktároló konténereket, zsákban tárolt szemetet gyújtott meg, egy esetben pedig egy autót is megpróbált felgyújtani. Egy alkalommal a lángoló hulladékról egy tehergépkocsira is átterjedt a tűz, így az teljesen kiégett. A férfi két alkalommal Zalaegerszegen, különböző helyszíneken épületek falára graffiti feliratokat helyezett el festékszóró spray-vel – teszik hozzá. A kutasi férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói szombaton Sárvárról állították elő. Az általa használt ingatlanban tartott kutatás során több, a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható tárgyat is találtak, melyeket lefoglaltak. K. Lászlót többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett rongálás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de vallomást nem tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.