Előfizetés

Megerőszakoltak egy svéd lányt Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 20:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó egy első emeleti lakás ablakán mászott be; már korábban kiszemelhette áldozatát.
Nemi erőszak áldozata lett egy 18 svéd lány a múlt héten, Budapesten, írja a Ripost. A kormányközeli bulvárlap szerint a bűncselekmény egy VII. kerületi Wesselényi utcai lakásban történt, a lap az ingatlan tulajdonosától megtudta, hogy az áldozat és két barátnője három napra vette ki az első emeleti lakást – és szórakozni jöttek Budapestre.
„Hajnalban értesítettek a lányok, hogy nagy baj van, azonnal idejöttem. Elmesélték, hogy este egy közeli szórakozóhelyen voltak, ahol ittak. Egyikük elfáradt, visszament a lakásba, két barátnője viszont még ott maradt” – mesélte a tulaj, majd hozzátette: szerinte a férfi követhette a lányt, mivel tudta, melyik lakásba kell bemásznia. A lány a hazaérése után kinyitotta az ablakot, majd lefeküdt aludni, ám nem sokkal később felriadt. Arra riadt fel, hogy zajt hall, s ekkor látta, hogy az ággyal szemben lévő ablakon mászik befelé egy férfi. A lány állítja: a számára ismeretlen férfi szexre kényszerítette, majd arrafelé távozott, ahol bejött. Ezután a nő rögtön hívta a rendőrséget.   A lap szerint a svéd turisták rendőrségi eljárás miatt lekésték hazafelé induló repülőgépüket, illetve a fiatal lányt kórházba is szállították, hogy megvizsgálják. Az Index kérdésére a rendőrség megerősítette a sajtóértesülést: A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság feljelentése alapján rendelt el nyomozást szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. 

Megöltek egy idős asszonyt Szalonnán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 19:32
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
A 85 éves áldozat holttestét hétfő délelőtt találták meg.
Bűncselekmény áldozata lehet a rendőrség szerint az az idős asszony, akinek holttestét hétfőn, saját otthonában találták meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán - írja a police.hu.
A helyszíni szemle során ugyanis felmerült az „idegenkezűség gyanúja”; a megyei rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával indított eljárást az ügyben, további részleteket azonban nem közölnek, valószínűleg a nyomozás érdekében.

Azonosították a balástyai tömegkarambol hét áldozatát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 16:46

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Egy négytagú család is a halottak között van, a balesetet okozó kamion sofőrje túlélte az ütközést.
Egy hétig tartott, míg a rendőrök azonosítani tudták október 28-án éjjel, az M5-ös autópályán történt tömegbaleset áldozatait: mint lapunk is beszámolt róla, a tragédia Balástya közelében történt – egy szerb rendszámú kamion műszaki hiba miatt kisodródott az útról, és a szalagkorlátot átszakítva frontálisan ütközött a szembejövő forgalmi sávokban érkező két személyautóval. A két autó utasai a helyszínen életüket vesztették, a járművek szinte azonnal lángba borultak az ütközés után, de kigyulladt és teljesen kiégett a kamion pótkocsija is. 
Az áldozatok azonosítására a Csongrád megyei rendőrök a a Nemzeti Szakértői és Kutató Központot kérték fel: a szervezet a vizsgálat során megállapította, hogy y az egyik autóban egy négytagú román állampolgárságú család, míg a másik járműben két koszovói-, és egy koszovói-belga kettős állampolgár utazott.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőteljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit – írja a police.hu.