Előfizetés

Eltűnt egy 82 éves férfi Gödöllőn

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 09:14

Fotó: police.hu
A rendőrség közlése szerint a férfi térben és időben nehezen tájékozódik.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a 82 éves Kovács Gyula hétfőn tűnt el gödöllői otthonából, azóta életjelet nem adott magáról, és a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre. Kovács Gyula 161-165 centiméter magas, közepes testalkatú, barna, rövid hajú, barna szemű. Az eltűnt férfi térben és időben nehezen tájékozódik. A rendőrség kéri, hogy aki Kovács Gyulát felismeri, vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Gödöllői Rendőrkapitányságon (Gödöllő, Petőfi Sándor út 6-10. szám), vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon. Továbbá névtelenségük megőrzése mellett bejelentést tehetnek az ingyenesen hívható a 06/80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. 

Megerőszakoltak egy svéd lányt Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 20:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó egy első emeleti lakás ablakán mászott be; már korábban kiszemelhette áldozatát.
Nemi erőszak áldozata lett egy 18 svéd lány a múlt héten, Budapesten, írja a Ripost. A kormányközeli bulvárlap szerint a bűncselekmény egy VII. kerületi Wesselényi utcai lakásban történt, a lap az ingatlan tulajdonosától megtudta, hogy az áldozat és két barátnője három napra vette ki az első emeleti lakást – és szórakozni jöttek Budapestre.
„Hajnalban értesítettek a lányok, hogy nagy baj van, azonnal idejöttem. Elmesélték, hogy este egy közeli szórakozóhelyen voltak, ahol ittak. Egyikük elfáradt, visszament a lakásba, két barátnője viszont még ott maradt” – mesélte a tulaj, majd hozzátette: szerinte a férfi követhette a lányt, mivel tudta, melyik lakásba kell bemásznia. A lány a hazaérése után kinyitotta az ablakot, majd lefeküdt aludni, ám nem sokkal később felriadt. Arra riadt fel, hogy zajt hall, s ekkor látta, hogy az ággyal szemben lévő ablakon mászik befelé egy férfi. A lány állítja: a számára ismeretlen férfi szexre kényszerítette, majd arrafelé távozott, ahol bejött. Ezután a nő rögtön hívta a rendőrséget.   A lap szerint a svéd turisták rendőrségi eljárás miatt lekésték hazafelé induló repülőgépüket, illetve a fiatal lányt kórházba is szállították, hogy megvizsgálják. Az Index kérdésére a rendőrség megerősítette a sajtóértesülést: A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság feljelentése alapján rendelt el nyomozást szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. 

Megöltek egy idős asszonyt Szalonnán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.04. 19:32
Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock
A 85 éves áldozat holttestét hétfő délelőtt találták meg.
Bűncselekmény áldozata lehet a rendőrség szerint az az idős asszony, akinek holttestét hétfőn, saját otthonában találták meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán - írja a police.hu.
A helyszíni szemle során ugyanis felmerült az „idegenkezűség gyanúja”; a megyei rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával indított eljárást az ügyben, további részleteket azonban nem közölnek, valószínűleg a nyomozás érdekében.