Előfizetés

Szíjjal kötöztek meg egy őrjöngő utast a Budapest-Tenerife Wizz Air-járaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 20:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit leszállás után a spanyol rendőrség vitte el.
"Hirtelen óriási őrjöngést és ordibálást hallottunk, majd azt láttuk, hogy a stewardessek az egyik utast próbáljak lefogni" – idézte fel a 24.hu-nak az egyik szemtanú, hogy mi történt november 1-jén a Wizz Air Budapest-Tenerife járatán. Beszámolója szerint a 40-45 év körüli férfi minden előzmény nélkül kezdett tombolni, nem sokkal a leszállás előtt. A szemtanú elmondta, hogy az utaskísérők hoztak "egy biztonsági övnek kinéző szíjat", és megkötötték vele a férfi kezét. Közben a pilóta a mikrofonban arról beszélt, hogy van egy utas, aki nem akar viselkedni, úgyhogy amint megérkeznek, át fogják adni a helyi rendőrségnek. A lap szerint a stewardessek "kevés sikerrel" próbálták lecsitítani és lefogni az őrjöngő férfit, aki folyamatosan üvöltve káromkodott. Leszállás után mindenkinek a helyén kellett maradnia, amíg az őrjöngő férfit el nem vitték a spanyol rendőrök. A szemtanú azt is elmondta, hogy miután leszálltak, a kapitány hirtelen felindulásból elindult az utas felé, mintha meg akarná verni, majd ráordított, hogy "Normális vagy? Nem igaz, hogy nem bírsz viselkedni!".

A Wizz Air reakciója

"November 1-jén a Wizz Air W6 2493-as számú Budapestről Tenerifére tartó járatán, a célállomás megközelítése során, süllyedéskor az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. Személyzetünk a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet és lekötözte a rendbontóan viselkedő utast, hogy ezáltal fenntartsa az utasok és a személyzet biztonságát. Miután a járat leszállt Tenerifén, az erőszakos utast átadtuk a helyi hatóságoknak. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló erőszakos szóbeli és tettleges viselkedést. Az ügy innentől a hatóságok hatáskörébe tartozik."

Zebrán gázoltak halálra egy nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 19:52
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
Százhalombattán történt a tragédia.
Egyelőre ismeretlen körülmények között egy személyautó elütött egy kijelölt gyalogátkelőhelyen sétáló nőt kedden, 17 óra 40 perckor Százhalombattán - írja a rendőrség honlapja. A gyalogos nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A zuglói kokainos gázolót most befüvezve és beamfetaminozva kapták el vezetés közben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.05. 16:19
Rendőr helyszínel a halálos kimenetelű gázolásnál a füredi úton
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
T. Klára Petra ráadásul lakhelyelhagyási tilalom ellenére kelt útra.
Ismét kábítószer hatása alatt vezetett az a nő, aki korábban öt és fél évet kapott, mert bedrogozva halálra gázolt egy idős férfit – értesült a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy az egyébként lakhelyelhagyási tilalom alatt álló T. Klára Petrát egy közúti ellenőrzés során kapták el a rendőrök Zuglóban, a nála elvégzett gyorsteszt pedig marihuána és amfetamin használatát mutatta ki. Amennyiben a végleges szakértői vélemény is megerősíti a gyorsteszt eredményét, ismét letartóztatásba helyezhetik a gázolót. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte a portállal, hogy az első fokon öt és fél vére ítélt nő elleni eljárás másodfokon folyamatban van. A vádlottal szemben szeptemberben rendőri intézkedés történt, amelyre figyelemmel a Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását, a Fővárosi Törvényszék pedig ez alapján elrendelte, hogy a gázoló az általa lakott ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság döntése még nem végleges. A nő 2018. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton kokain befolyása alatt vezetett, amikor elgázolt egy járdáról az úttestre lépő 85 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A nő kokaint fogyasztott, ezért nem vette észre a férfit, holott a vád szerint objektív körülmény nem gátolta ebben. A baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. A nő egy szépségszalonban ült két órával később, amikor megtalálták a rendőrök, és éppen műszempillát csináltatott. Akkor T. Klára Petra terhére a vád tárgyát képezte, hogy már 2016. áprilisában elkapták, amikor kokain hatása alatt vezetett.