Karácsony Gergely;Orbán Viktor;találkozó;

2019-11-06 09:07:39

Karácsony Gergely felbuszozott a Várba Orbán Viktorhoz

A főpolgármester nem számít konkrét megállapodásra, inkább egy folyamat kezdetének tekinti a szerdai találkozót.

A tőle szokott módon, tömegközlekedéssel érkezett Karácsony Gergely a Várba, hogy találkozzon Orbán Viktorral és a kormány tagjaival.

A főpolgármester a Népszavának elmondta, a mai napon még nem számít konkrét egyezmények, megállapodások megkötésére, inkább egy folyamat kezdetének tekinti a találkozót – a jövőben pedig szeretne minden, a fővárosi döntéseket érintő kormányülésen részt venni.

Karácsony úgy készült a találkozóra, hogy Orbán Viktor ismerteti vele a kormány Budapestre vonatkozó terveit, ő pedig a maga részéről terveket hozott a megbeszélésére.

Tudósítónk kérdésére azt is elárulta, hogy valószínűleg nem vesz részt a csütörtöki Eedogan-ellenes tüntetéseken, mert Berlinbe kell utaznia.

Az érkező kormánytagok közül Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nyilatkozott a lapunknak, mint mondta, „termékeny dialógusra” számít a főpolgármester és a miniszterelnök között. A kormányülés ezekben a percekben kezdődik. 

A Népszava értesülései szerint többen is arra számítanak kormányoldalon és a főpolgármester stábjában, hogy amolyan „vizsgaszituációvá” válhat az ülés: Orbán megpróbálja tesztelni partnere városvezetői felkészültségét. – Ha „felkérdezős” lesz a kormányülés, akkor arra számíthatunk, hogy Orbán Viktor a lehető legrészletesebben igyekszik majd kiszedni mindent Karácsony Gergelyből a terveiről és azok megalapozottságáról. Az ilyen szituációkat kifejezetten kedveli a miniszterelnök – mondta egy kormánypárti forrásunk.