Előfizetés

Gázolt a HÉV Kistarcsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 09:24
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzoltók kiemeltek egy embert a szerelvény alól, a helyszínre mentők is érkeztek.
Elgázolt egy embert a HÉV csütörtök reggel Kistarcsán, a Határ úton – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A balesethez a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiemelték a személyt a szerelvény alól. A helyszínre mentők is érkeztek. A H8-as HÉV Cinkota és Kerepes között a baleset miatt egy vágányon közlekedett. A Budapesti Közlekedési Központ reggel fél kilenckor közölte, hogy a HÉV újra a teljes vonalon jár.

Életfogytiglant kér az ügyész Novozánszki Fanni gyilkosára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 07:57
Novozánszki Fani
Fotó: Bársony Bence / RTL Sajtóklub
Azzal a kitétellel, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhasson. Korábbi védője szerint B. László nem kér a vádalkuból.
A Fővárosi Fő­ügyészség életfogytiglant kért a Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlóra, azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsássák szabadon feltételesen - írja a vádiratra hivatkozva a borsonline.hu.
"Ha B. László beismerő vallomást tesz, úgy harminc év börtönbüntetés vár rá, és a huszonhatmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell viselnie" – számolt be a lapnak a vádalku lehetőségéről Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője. Sietett hozzátenni: "ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést". Arról, hogy miért nem ő képviseli már a vádlottat, így nyilatkozott: "a kocsiban talált, véres kötél miatt DNS-mintát vettek tőlem, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként, és bűnpártolóként vizsgálták, hogy közöm van az ügyhöz, de semmi közöm semmihez". Brodmann szerint neve nem szerepel a vádiratban, mégsem engedték vissza védőügyvédnek.
B. László július óta házi őrizetben van, aminek hatályát az ügydöntő határozatig hosszabbították, így bár a gyilkosság elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a vádlott szerettei körében várja a tárgyalást.

Teljes az útzár az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.06. 21:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Siófok irányában Székesfehérvárnál történt baleset.
Közlekedési baleset miatt teljes útlezárás van az M7-es autópálya székesfehérvári szakaszán - írja az MTI. Eddig ismeretlen okokból 2019. november 6-án 20 óra 50 perckor, az autópálya 61-es kilométerszelvényénél, Siófok irányában, a szalagkorlátnak ütközött majd az autópályára sodródott. Az autót vezető sofőr megsérült. A balesettel érintett útszakaszon a mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében zárják az autópályát. Kerülni az M7-es autópályán, az agárdi lehajtónál Székesfehérváron keresztül lehet.