Előfizetés

Életfogytiglant kér az ügyész Novozánszki Fanni gyilkosára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 07:57
Novozánszki Fani
Fotó: Bársony Bence / RTL Sajtóklub
Azzal a kitétellel, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhasson. Korábbi védője szerint B. László nem kér a vádalkuból.
A Fővárosi Fő­ügyészség életfogytiglant kért a Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlóra, azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsássák szabadon feltételesen - írja a vádiratra hivatkozva a borsonline.hu.
"Ha B. László beismerő vallomást tesz, úgy harminc év börtönbüntetés vár rá, és a huszonhatmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell viselnie" – számolt be a lapnak a vádalku lehetőségéről Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője. Sietett hozzátenni: "ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést". Arról, hogy miért nem ő képviseli már a vádlottat, így nyilatkozott: "a kocsiban talált, véres kötél miatt DNS-mintát vettek tőlem, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként, és bűnpártolóként vizsgálták, hogy közöm van az ügyhöz, de semmi közöm semmihez". Brodmann szerint neve nem szerepel a vádiratban, mégsem engedték vissza védőügyvédnek.
B. László július óta házi őrizetben van, aminek hatályát az ügydöntő határozatig hosszabbították, így bár a gyilkosság elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a vádlott szerettei körében várja a tárgyalást.

Teljes az útzár az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.06. 21:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Siófok irányában Székesfehérvárnál történt baleset.
Közlekedési baleset miatt teljes útlezárás van az M7-es autópálya székesfehérvári szakaszán - írja az MTI. Eddig ismeretlen okokból 2019. november 6-án 20 óra 50 perckor, az autópálya 61-es kilométerszelvényénél, Siófok irányában, a szalagkorlátnak ütközött majd az autópályára sodródott. Az autót vezető sofőr megsérült. A balesettel érintett útszakaszon a mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében zárják az autópályát. Kerülni az M7-es autópályán, az agárdi lehajtónál Székesfehérváron keresztül lehet.

Már négy gyanúsítottja van a szalonnai gyilkossági ügynek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.06. 13:37

Fotó: police.hu
A támadók otthonában verték halálra a 85 éves asszonyt.
Háromról négyre emelkedett a gyanúsítottak száma, akik a rendőrség szerint megölték a szalonnai otthonában hétfőn holtan talált, 85 éves asszonyt. A feltételezett elkövetők elfogásáról kedden a Népszava is beszámolt, a rendőrség azonban szerdán újabb letartóztatásról tudósított: a borsodi Bükk Közterületi Támogató Alosztály kommandósai november 6-án, a fővárosban érték utal a negyedik gyanúsítottat. 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 27 éves, a 18 éves, az 53 éves és a 43 éves szalonnai férfiakkal szemben. A hatóság az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványozására.