Előfizetés

Börtönből telefonálva csalt ki bankkártya-adatokat az elítélt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 10:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egyik telefontársaság munkatársának adta ki magát, és adategyeztetésre hivatkozott.
A Kaposvári Járási Ügyészség 28 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik bankkártya-adatokat csaltak ki a sértettektől, majd azokat felhasználva okoztak kárt. Az ügyészség közleménye szerint az egyik vádlott a felfegyverkezve elkövetett rablás miatt kiszabott 8 év fegyházbüntetését töltötte az egyik büntetés-végrehajtási intézetben, amikor hozzájutott egy mobiltelefonhoz. A hívások során az egyik telefontársaság munkatársának adta ki magát, majd a sértettektől adategyeztetésre hivatkozva kicsalta a bankkártya-adataikat. A csalárd módon megszerzett adatokat továbbította a társának, aki azzal az egyik szolgáltató internetes felületén mobiltelefon egyenleg feltöltéseket hajtott végre. A négy sértettnek összesen 270 ezer forint kárt okoztak. Az egyenleg feltöltéseket végző férfinak volt egy másik társa is, akinek a segítségével további 24 sértett bankkártya-adatait szerezte meg, melyekkel visszaélve a sértetteknek 5000 és 60 000 forint közötti összegű kárt okozott. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a börtönből telefonáló és különös visszaesőnek minősülő férfival szemben 2 év 6 hónap, míg társával szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabjon, amennyiben a bűncselekményeket az előkészítő ülésen beismerik.

Gázolt a HÉV Kistarcsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 09:24
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzoltók kiemeltek egy embert a szerelvény alól, a helyszínre mentők is érkeztek.
Elgázolt egy embert a HÉV csütörtök reggel Kistarcsán, a Határ úton – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A balesethez a gödöllői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiemelték a személyt a szerelvény alól. A helyszínre mentők is érkeztek. A H8-as HÉV Cinkota és Kerepes között a baleset miatt egy vágányon közlekedett. A Budapesti Közlekedési Központ reggel fél kilenckor közölte, hogy a HÉV újra a teljes vonalon jár.

Életfogytiglant kér az ügyész Novozánszki Fanni gyilkosára

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.07. 07:57
Novozánszki Fani
Fotó: Bársony Bence / RTL Sajtóklub
Azzal a kitétellel, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhasson. Korábbi védője szerint B. László nem kér a vádalkuból.
A Fővárosi Fő­ügyészség életfogytiglant kért a Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlóra, azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsássák szabadon feltételesen - írja a vádiratra hivatkozva a borsonline.hu.
"Ha B. László beismerő vallomást tesz, úgy harminc év börtönbüntetés vár rá, és a huszonhatmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell viselnie" – számolt be a lapnak a vádalku lehetőségéről Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője. Sietett hozzátenni: "ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést". Arról, hogy miért nem ő képviseli már a vádlottat, így nyilatkozott: "a kocsiban talált, véres kötél miatt DNS-mintát vettek tőlem, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként, és bűnpártolóként vizsgálták, hogy közöm van az ügyhöz, de semmi közöm semmihez". Brodmann szerint neve nem szerepel a vádiratban, mégsem engedték vissza védőügyvédnek.
B. László július óta házi őrizetben van, aminek hatályát az ügydöntő határozatig hosszabbították, így bár a gyilkosság elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a vádlott szerettei körében várja a tárgyalást.