Előfizetés

Ötfős rablóbanda fosztott ki több embert is a Gellérthegyen és az Astorián (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 10:22

Fotó: Shutterstock
A fiatalokból álló társaság három támadásért felelhet, két tagnál drogot is találtak a rendőrök.
Öt fiatal rabolt ki és fenyegetett meg késsel két fiút az Astoria aluljárójában – erről kaptak bejelentést november 2-án éjjel a BRFK ügyeletesei. A belvárosi rendőrök gyorsan azonosították, majd el is kapták a társaság négy tagját, ötödik társuk pedig a kiadott körözés láttán önként feladta magát az V. kerületi rendőrkapitányságon. A öt, 15-20 év közötti fiú ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást – közülük a házkutatások során két gyanúsítottnál találtak marihuánát, valamint a „kábítószer adagolásához és csomagolásához szükséges eszközöket”, amik miatt szintén eljárás indult.
A nyomozás során kiderült, hogy a banda felelhet két korábbi, Gellérthegyen elkövetett rablásért is: a gyanú szerint a társaság október 31-én két fiatalt, november 2-án pedig egy férfit rabolt ki a XI. kerületben, a Szent Gellért hegyen. Az első esetben egy játszótéren támadtak meg két sértettet, mindkettőjüket a földre lökték és elvették az egyik férfi mobiltelefonját és a másik férfi pénzét - írja a police.hu. Három nappal később délután a Gellért hegyen a rendőrség szerint egy padon ülő áldozatot támadtak meg: kipakoltatták a zsebeit, majd felszólították, hogy feküdjön a földre. A feltételezett elkövetők elvették a sértett mobiltelefonját, és amikor akérte vissza a készüléket, több alkalommal megütötték és megrúgták, majd futva elmenekültek a helyszínről. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki őket ezekben az ügyekben is; a banda tagjai ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásukra. 

Felmálházott csempészautót találtak a szabolcsi NAV-osok (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 08:43
A csempészlada roskadozott a cigarettásdobozok alatt
Fotó: NAV/Facebook
A terepjárót annyira telepakolták cigarettával, hogy az oldaláról is dobozok lógtak – a csempészek hőkamerával figyelhették a terepet.
A pénzügyi nyomozók ismét kivontak a forgalomból egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cigarettacsempész bandát. A gyanúsítottaknál a nagy mennyiségű cigarettán túl a hatóságok előli rejtőzködésre szolgáló eszközöket is találtak írja a Facebook-oldalán a NAV.  A pénzügyőrök éjszaka csaptak le a csempészekre, akik éppen 17 ezer doboz adózatlan cigit szállítottak. A szállítás módja azonban még a sokat látott pénzügyi nyomozókat is meglepte: a bűnözők egy Lada Niva típusú személygépkocsit málháztak fel a cigarettával, az autó tetején és oldalán is lógott a gondosan összecsomagolt csempészáru.
A házkutatáson a további nagy mennyiségű adózatlan cigaretta mellett egy professzionális hőkamera, valamint kézi adó-vevő készülék is előkerült – ez arra utal, hogy „munka közben” a banda is figyelte a fináncok mozgását.
A nyomozók a 25 millió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járművet és eszközöket is lefoglalták. A várható jövedéki bírság meghaladja a 40 millió forintot. Az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. A NAV jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz 

Lángoló autóban halt meg egy ember Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.08. 07:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A kocsi hajnali órákban ütközött villanyoszlopnak, órákra lezárták a Külső Szilágyi utat.
Halálos baleset történt péntekre virradó hajnalban Újpesten: egy személyautó fél négy után, eddig tisztázatlan körülmények között villanyoszlopnak csapódott és kigyulladt a Külső Szilágyi úton. A balesetben egy férfi meghalt – írja a police.hu, bár azt nem tisztázzák, hogy az autó sofőrjéről, esetleg egyik utasáról van szó, és hogy halálát a tűz vagy maga az ütközés okozta.
A rendőrök a helyszínelés és az oltás idejére három órára lezárták a Külső Szilágyi út balesettel érintett szakaszát, a korlátozást azonban hét előtt feloldották. A BRFK vizsgálja a baleset körülményeit.