Előfizetés

35 milliárdból utazgathat a kormányzati apparátus

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2019.11.20. 17:27

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
A maximum három évre szóló utazási megrendelésen öt cég osztozkodhat.
Óriási, 35 milliárd forintos keretösszegű utaztatási tendert ütött nyélbe november 5-én a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, vagyis a TED-ből. A főigazgatóság nemzetközi utazásszervezésre adott megbízást, és eleve 35 milliárdra taksálta a munkát, amit a tenderre egyedüli, de közös ajánlattevőként jelentkező öttagú konzorcium (United 4 Bonafini Bindair Kft., Weco-Travel Idegenforgalmi Kft., Jet Travel Kft., OTP Travel Kft., IBUSZ Utazási Irodák Kft.) éppen a becsült értéken is vállalt el. A dokumentumból kiderül, hogy a tender befutói a keretösszeg értékéig, de legfeljebb 36 hónapos időtartamban szervezik meg a minisztériumok és „központi költségvetéssel önálló fejezettel rendelkező költségvetési szervek” alkalmazottjainak külföldi utazásait. Az összeg fejében vállalták többek között:
  • a repülőjegy, vasúti jegy és hajójegy foglalását, az utashoz történő eljuttatását
  • charterjárat foglalását
  • VIP-utasok kezelését, és VIP-várók, sőt kormányvárók foglalását
  • utas- és repülőjegybiztosítás foglalását
  • élőállat szállításának intézését és speciális étkezési igények kielégítését
  • egyéni vagy csoportos szálláshely foglalását
  • vízumügyintézést
A megrendelő ugyanakkor azt is kikötötte, hogy a szolgáltatók foglalásaikat és ügyintézésüket a kifejezetten erre a célra fejlesztett Központi Kormányzati Utaztatási Portálon keresztül bonyolítsák le. A tenderről korábban a Napi.hu is beszámolt.

Kiderült: jövő év elején dönt az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról

Halmai Katalin (Zágráb)
Publikálás dátuma
2019.11.20. 15:23

Fotó: Flickr/EPP
Jövő év elején dönt az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról — tudta meg a Népszava az EPP zágrábi kongresszusán.
- A “bölcsek” dolgoznak a jelentésen, és hamarosan készen lesznek vele. Ekkor fogjuk eldönteni, hogy a Fidesz helye az Európai Néppártban van-e - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő a kereszténydemokrata pártcsalád szerdán megnyílt zágrábi kongresszusán tartott sajtóértekezletén. Egy szakértő, aki jól ismeri a néppárt döntéshozatalt, elárulta a Népszavának, hogy mit jelent a “hamarosan”. Az EPP háromtagú értékelő bizottsága előreláthatólag a jövő év elején, leghamarabb január, legkésőbb február első napjaiban teszi közzé ajánlásait arról, hogy a Fidesz maradhat-e a pártcsaládban, vagy ajtót mutatnak neki. A néppárt politikai gyűlése (választmánya) január 15-én tart ülést, és ha addigra kész a “bölcsek" beszámolója, akkor már ezen dönthetnek a magyar párt sorsáról. Ha nem, akkor a februári tanácskozásra marad a verdikt kimondása. Zágrábi beszélgetőpartnereink nem tudták vagy akarták megjósolni, hogy a grémium mit fog ajánlani a pártcsalád döntéshozóinak. Mint ismeretes, az Európai Néppárt márciusban függesztette a Fidesz tagságát. Ekkor döntött egy háromtagú értékelő bizottság létrehozásáról is, amelyet azzal bízott meg, hogy egy jelentésben állapítsa meg: összhangban van-e a magyar párt tevékenysége az európai kereszténydemokraták értékeivel. Egy sor feltételt is megfogalmaztak Orbán Viktor címére. Az ajánlásokat eredetileg a zágrábi kongresszus elé időzítették volna, hónapokkal ezelőtt Joseph Daul EPP-elnök is ebben a szellemben nyilatkozott. De a “bölcsek” nem tartották magukat a nem hivatalos határidőhöz. Megkérdeztük Siegfried Muresan román EP-képviselőt, az EPP európai parlamenti frakciójának egyik alelnökét, hogy mi az oka a halasztásnak. Muresan szerint először az európai választási kampány, ezután az uniós intézmények felállása kérleltette az értékelést. “Az Európai Bizottság is egy hónappal később léphet hivatalba. Láttuk, hogy az elmúlt hónapokban micsoda hatalmi harc folyt a kereszténydemokraták, a szocialisták és az Újítsuk meg Európát (liberális) frakciók között az EP-ben. A megfontolt döntéshez nyugalmasabb idők kellenek. Ha megkezdi munkáját a Von der Leyen Bizottság, akkor végre a Fidesz tagságával is foglalkozhatunk. El fogjuk végezni a házi feladatot” — mondta Siegfried Muresan. A lapunknak nyilatkozó, néppárthoz közelálló szakértő szerint további okai is lehetnek a késlekedésnek. Egyrészt a Fidesz felfüggesztése “olyan, mint az ópium”, nehezen lehet tőle szabadulni. Másrészt az EPP elnökváltás előtt áll, és senki nem akarta az új vezetőt kész helyzet elé állítani. A pártcsalád várhatóan ma délután emeli az elnöki székbe a Donald Tuskot. Forrásunk megerősítette, hogy a lengyel politikusnak “nagyon fontos szerepe lesz a Fidesz tagságáról szóló döntésben”.

Ne jógázz, mert jönnek a démonok - üzeni A Hit Gyülekezetének vezére

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.20. 14:43

Fotó: Shutterstock
A jógával okkult erőket mozgatunk, és gonosz szellemeket csalogatunk elő – vélte Németh Sándor. A boksszal és a birkózással azért nincs gond.
Valószínűleg sokan űzik, de legalábbis próbálták már a jógát. A keleti vallásfilozófia egyik módszere testi-lelki harmóniánkért felel, van, akinek segít és van, akinek más stresszlevezetési technika jön be inkább. Arra viszont kevés az esély, hogy veszélyes, démonokat előcsalogató hatása lenne. Németh Sándor, A Hit Gyülekezete vezetője szerint pedig így van és ezért nagyon egészségtelen dolog jógázni - írja a 24.hu. A hírportál csatolta Németh Youtube-csatornájának egyik videóját is, melyen a lelkész elmondja:
a jóga a keleti okkult világnézet része, mely a démonok tiszteletére van szánva, ezért, ha nem is akarjuk tudomásul venni annak természetfeletti tartalmát, az akkor is úgy van és démonokat hívunk elő jóga mozgásformáival.

„Világosan lehet látni, hogy ezekbe a jógaszalonokba járó hölgyek, kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni és nagyon figyelnek a külsejükre, látni, hogy hatalmas pénzeket költenek el, mert nem véletlen, hogy Budapest legdrágább negyedeiben legnépszerűbb a jógázás. De a jógázás az démontiszteletre rendelt mozgási kultúra […] Csak tessék megnézni, a legprimitívebb barbár törzseken, hogy a démonok legősibb megidézése mozgás által történt”- mondta a gyülekezeti vezető.   Németh hozzátette, hogy az európai mozgáskultúra évezredeken keresztül tisztult, és a görögök ebben is az élen jártak, nézzük csak meg a bokszot, a birkózást vagy a futást, mert ezek mind a természetes erőhöz vannak kapcsolva és nincs démonikus forrása.
A démontisztelettől elvileg mentes bokszba ugyanakkor évente átlagosan 13 ember hal bele egy, az Index által idézett felmérés szerint. Kérdés azis, hogy természetes vagy alvilági erők működtek közre, amikor Mike Tyson leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülét, Edwin Valero  profi világbajnok bokszoló pedig megölte feleségét, aztán a börtönben magával is végzett. A jóga több mint négyezer éves története során ugyanakkor nem sok jógimester elkövetőről lehetett hallani – jógához kötődő bűnügyet csak egyet találtunk a neten, amikor egy floridai férfi két nőt megölt egy bikram jógastúdióban.
Németh Sándor szerint „nagyon sok ember bemegy ezekbe a jógaszalonokba, nem tud hinni. Mert a démonoknak az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy az embernek a szívét rombolják le […]”
„Nem helyes, ha azt gondolod, a jógázás tégedet egészségessé tesz. Gonosz szellemekkel kerülsz kapcsolatba, a testedet gonosz szellemeknek áldozod, ha jógázol.”