népszavazás;Momentum;atlétikai stadion;

A Momentum is beállt az atlétikai stadion elleni népszavazás mögé

Ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, akkor megkérdezik a magyarokat.

Országos népszavazásra vinné az atlétikai stadion ügyét a Momentum – mondta Fekete-Győr András az InfoRádió Aréna című műsorában. Fekete-Győr azt mondta, ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, akkor megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni.

A Momentum támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, az atlétikai stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén határozza meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd, de Fekete-Győr azt mondta, kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná, és ha ezt nem teszi meg, akkor egy országos népszavazás keretében kérdezik meg a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni.

Elmondta, hogy a népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek.

Az esetleges népszavazásról Hadházy Ákos független képviselő a Facebookon szerda este azt írta, Kassai Dániel volt LMP-s politikus már korábban beadott egy országos népszavazási kezdeményezést erről, amely a konkrét, ferencvárosi helyszínen akadályozná meg az építkezést, a kérdés pedig át is ment a Kúrián.

Hadházy szerint, ha a Fővárosi Közgyűlés nem dönt záros határidőn belül, de kellő erő ellenzi a stadionépítést, meg lehet kezdeni a gyűjtést, és el lehet érni a beruházás lefújását, szerinte hamar összegyűlne a 200 ezer aláírás.