Erzsébetvárosi Önkormányzat;bulinegyed;

2019-11-25 17:30:58

Márciusig biztosan marad az éjszakai buli a Bulinegyedben

Viharos, indulatos ülésen úgy döntött Erzsébetváros képviselő-testülete, hogy nem dönt a szórakozóhelyek azonnali éjféli bezárásáról, február végéig kidolgozzák, kik kaphatnak felmentést a szabály alól.

Folyamatos bekiabálások, pfújolás és éljenzés, kacagás és szidalmazások között szavazta meg a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete, hogy nem rendelik el a szórakozóhelyek azonnali éjféli bezárását, hanem egy testületet hoznak létre, amely február 28-ig kidolgozza, milyen feltételek meglétekor kaphat további nyitvatartási engedélyt egy vendéglátóhely a Bulinegyedben. Hiába hangsúlyozta Niedermüller Péter polgármester a választáson nyertes Összefogás képviselőivel együtt, hogy szó szerint azt hajtják végre, amit a kampányban ígértek, a zsúfolásig megtelt ülésteremben, annak előterében, de még a lépcsőházban is fel-felhangzott a „hazudtok”! 

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület jelenlévő tagjai az azonnali éjféli zárást követelve szurkoltak egyetlen képviselőjüknek, ám amikor kiderült, hogy Garai Dóra az azonnali zárásról és a tárgyalások ezzel párhuzamos megkezdéséről szóló javaslatát nem veszik a polgármesteri javaslat elé, majd később – ennek elfogadás után – le is veszik a napirendről, nem válogattak az indulatok kimutatásában. Aludni szeretnék – ismételgette folyamatosan egy indulatos hölgy, akinek magánakciója mellé az egyesület tagjai táblákat mutattak a képviselők felé „Szövegelés helyett záróra” és „Ha valamit nem akarsz megoldani, szervezz rá egy értekezletet” feliratokkal.

Az különösen nem tetszett a civil szervezet tagjainak és a többi megjelent erzsébetvárosinak, hogy a Fidesz és az Összefogás képviselői hozzászólásaikban szinte kivétel nélkül egymás felelősségét hangoztatták a döntés sorozatos elodázása miatt, ahogy azt is kifogásolták, miért kapott szót a vendéglátók képviselője, aki a szórakozóhelyek turistacsalogató hasznáról beszélt. A „kocsmalobbi” - ahogy a kerület polgárai illették a szintén szép számban megjelent üzletvezetőket - szerintük lefizette a testület tagjait, ahogy a bekiabálások alapján ezt gondolják minden korábbi városvezetésről is.