Előfizetés

Hoppál Péternek mennie kell a pécsi városházáról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.30. 21:29

Fotó: Népszava
A fideszes országgyűlési képviselőnek az épületben van irodája, ám az önkormányzat év végével felmondja azt.
A költségvetési és gazdasági bizottság egyik előterjesztése szerint Péterffy Attila független polgármester felmondja Hoppál Péter irodáját, ami a városházán van – írja a Pécsi Stop. A portál szerint a képviselőnek felajánlottak egy csereingatlant. Az előterjesztés szerint tavaly decemberrel kötött az önkormányzat és az országgyűlési hivatal határozatlan idejű szerződést arról, hogy Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselőnek irodát bérelnek a városházán, havi 250 ezer forintért (ebből 230 ezer az irodabérlet, 20 ezer forint pedig a rezsiköltségekre megy). A dokumentum szerint a szerződésben az is benne van, hogy mind a bérlő, mind pedig a bérbeadó indoklás nélkül felmondhatja az irodát, márpedig úgy, hogy ezt bármely hónap 15. napjáig jelzi a másik félnek, a felmondás pedig az adott hónap utolsó napjával lép életbe. A fideszes országgyűlési képviselő esetében a felmondási határidő december 31. lesz. A portál szerint Hoppálnak a városháza harmadik emeletén három helyiséget bérelt ki az országgyűlés hivatala, a helyiségek együttesen 84 négyzetméteresek. Az előterjesztés szerint erre azért van szükség, mert a polgármesteri hivatalt úgy szervezik át, hogy az idegen tulajdonú épületekben elhelyezett hivatali egységeket a városházára hozzák vissza, ott találnak nekik helyet.

Elő a szelvényt! Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2019.11.30. 20:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 9 (kilenc) 15 (tizenöt) 29 (huszonkilenc) 49 (negyvenkilenc) 83 (nyolcvanhárom) Joker: 222971 Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvényekre egyenként 1 143 120; 3 találatos szelvényekre egyenként 16 625; 2 találatos szelvényekre egyenként 1415 forintot fizetnek.

Megduplázná a KDNP a Kúria elnökének fizetését

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.30. 18:24
Darák Péter, a Kúria elnöke
Fotó: Népszava
A törvénycsomaghoz hozzácsapott javaslat szerint eztán havi 1,5 helyett 3,2 millió forint járna a pozíciót 2012 óta betöltő Darák Péternek.
Duplájára emelné a Kúria elnökének fizetését a KDNP, számol be az igazságügyi törvénycsomaghoz az utolsó pillanatban benyújtott módosító javaslatról az RTL Híradó. A legfőbb bírói testület vezetője az eddigi havi másfél millió helyett több mint három millió forintot keresne.
A Kúria-elnök fizetését eddig a köztisztviselői bérekhez kötötték, ám nem ezek emelésével érné el a javaslat a változást. Helyette a fizetés eztán a bírói alapbér hétszeresét vihetné haza az elnöki pozíciót 2012 óta betöltő Darák Péter.
A kisebbik kormánypárt szerint egyszerű bérrendezés zajlik, ahogy korábban a köztársasági elnök fizetését is emelték, úgy most az igazságügyi vezetők bérét is növelik. A Fidesz tömören annyit nyilatkozott, támogatják ezt.
A DK szerint a vezetők aránytalan béremelésével valójában a függetlenségüket vásárolják meg a kormánypártok: a javaslat ugyanis egy a bíróságok függetlenséget és önállóságát jelentősen korlátozó törvénycsomagban kapott helyet.
Arról, hogy az állami hivatalok vezetőinek juttatásait hasonló mértékben emeli a Fidesz, nemrég a Népszava is beszámolt. A november közepén nyilvánosságot kapó törvényjavaslat a köztársasági elnök fizetését például 1,5 millió forintról csaknem 3 millióra emelné, a Versenyhivatal elnöke 1,7 millió helyett 4 milliót vihet haza, és mások mellett a Nemzeti Választási Iroda elnökének is jutott egy 1 millió forintos emelés.