Előfizetés

A jéghideg gyümölcslevest is feltalálta volna: két és fél évet kapott a visszaeső csaló

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 10:48

Fotó: Shutterstock
A férfi többmilliós kárt okozott hitelezőinek, szabadalmi jogokra és zenei rendezvényekre hivatkozva vágta át a sértetteket.
Nem jogerősen két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 12 rendbeli csalással vádolt férfit, akit a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján küldenek börtönbe. A vádlott – aki adósságait szerette volna rendezni a kicsalt összegekből – mintegy 24 millió forint kárt okozhatott tucatnyi hitelezőjének és kárvallott cégeknek. Az egyik sértettől például arra hivatkozva kért és kapott összesen 2,16 millió forintot, hogy a „jéghideg gyümölcsleves” szabadalmi díjára, a gyártáshoz szükséges hűtők lefoglalásához, illetve másoddiplomás képzése tandíjának kifizetésére kell a pénz. Ugyanerre a projektre hivatkozva sikerült egyéb károsultaktól még közel másfél millió forintot begyűjtenie. Más esetben további 14 milliós kölcsönt is begyűjtött ismerőseitől, a pénzt pedig sosem adta vissza.
A vádlott több milliós károkat okozott rendezvénytermek lefoglalásával is, ilyenkor musical előadásokra hivatkozva bérelte ki a termeket és rendelt meg szolgáltatásokat (őrzést, fény- és hangtechnika,operatőri munka biztosítását) amiket rendszerint nem fizetett ki. A Tatabányai Járásbíróság a szabadságvesztés mellett kártérítésre –mintegy 10,8 millió forint kifizetésére – is kötelezte a vádlottat, ami az okozott károk alig felét rendezheti. A járási ügyészség ugyanakkor súlyosbítást, hosszabb börtönbüntetést kért a vádlottra, így az ítélet még nem jogerős.

Lakástűzben halt meg egy idős férfi Nagylócon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 10:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Nógrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.
Meghalt egy férfi lakástűzben a Nógrád megyei Nagylócon kedd reggel – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel. Szeles Péter elmondta: a Dobó utcai épületben egy szoba és a tetőszerkezet gyulladt ki. Az oltást végző szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg. Az igazgatóság műveleti szolgálata tűzvizsgálati eljárást indított – tette hozzá.   A katasztrófavédelem a honlapján azt írja: a tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. Az egységek két gázpalackot kihoztak az épületből.

Tolatás közben gázoltak halálra egy fiatal nőt Hajdúnánáson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.03. 08:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 20 éves áldozat már nem tudott kitérni a teherautó útjából.
Halálos kimenetelű baleset történt hétfőn délután egy hajdúnánási telephelyen: az áldozat egy 20 éves tiszavasvári nő, akit egy teherautó tolatás közben a falhoz szorított. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítás közben életét vesztette. Az ügyben már vizsgálatot indított a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság (police.hu).