Ismét körözést adtak ki a vizes vébét szervező cég gazdasági vezetője, Bártfai-Mager Andrea volt férje ellen

Publikálás dátuma
2019.12.03. 16:12

Fotó: Soós Lajos / MTI
A G7.hu szerint „befolyás vásárlása” miatt is keresik a szerencsi születésű vállalkozót.
Kedden újabb elfogatóparancsot adtak ki a vizes világbajnokságot is szervező Bp2017 Kft. gazdasági igazgatójaként is ténykedő Balogh Sándor ellen – írja a G7.hu. Hétfőn a Szabad Pécs vette észre a rendőrség honlapján, hogy az üzletembert (Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter volt férjét) költségvetési csalás miatt körözik. Most azonban a G7 szerint már nemcsak ezért, hanem „befolyás vásárlása” miatt is keresik a szerencsi születésű vállalkozót. A portál azt írja: az első körözést a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága rendelte el, és a szerencsi rendőrkapitányság folytatja le, míg a ma kiadott körözésnél nem csak a bűncselekmény más, hanem az elrendelő hatóság is. Ezúttal ugyanis a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a folyamatot.

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ

Hétfőn a Szabad Pécs cikkének megjelenése után (melyet mi is szemléztünk) a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: „Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több, mint 20 éve különváltan él Balogh Sándortól, semmilyen közös cégük, üzleti tevékenységük vagy gazdasági érdekeltségük nincs. Ezért minden olyan cikk, ami azt sugalmazza, hogy Bártfai-Mager Andreának köze lehet Balogh Sándor gazdasági tevékenységéhez hatásvadász, politikai célú lejáratás.”  

Szerző
Frissítve: 2019.12.03. 16:15

Akár -10 fokot is mérhetünk szerdán, a köd miatt figyelmeztetést adtak ki

Publikálás dátuma
2019.12.03. 15:46

Fotó: Shutterstock
A borult tájakon hószállingózás és ónos szitálás is előfordulhat.
Szerdán a köd és rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), máshol a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a kezdetben derült, havas tájakon -10 alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. A tartós, sűrű köd veszélye miatt a fővárosra és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szerző

Fordított adventi naptárral buzdít adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet

Publikálás dátuma
2019.12.03. 15:32

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet
Az Ökumenikus Segélyszervezet decemberi adománygyűjtéséhez, a szeretetéhség elnevezésű akcióhoz a 1353-as adományvonal felhívásával lehet csatlakozni.
"Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!" jelmondattal 24. alkalommal hirdette meg országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. „Jobb adni, mint kapni? Tapasztald meg!” – üzeni a Fordított adventi naptár. Mint közleményükben írják, a különleges kalendárium célja, hogy napról napra közelebb vigye az embereket a karácsony fő üzenetéhez: a cselekvő szeretethez. A szeretetehseg.hu oldalra látogatók a virtuális ablakokat kinyitva nehéz helyzetben lévő családoknak tudnak segíteni.
A segélyszervezet a korábbi évekhez hasonlóan idén sem csak karácsonyi ajándékokra gyűjt, szeretnének az ünnepek elmúltával, a hétköznapokban is tartós élelmiszerekkel, tűzifával, meleg takaróval vagy éppen fejlesztőpedagógusi foglalkozással valódi segítséget nyújtani. 
„A fordított adventi naptár mindannyiunknak segít, hogy a karácsony előtti napok rohanásában figyelmünket az adományozás, a segítségnyújtás öröme felé tudjuk fordítani." Adománygyűjtésünkkel idén is minél többeket arra hívunk, hogy együtt tegyük szebbé rászorulók ezreinek a karácsonyát és segítsük őket a hétköznapokban is – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.  
A tavalyi adománygyűjtésen befolyt 259 millió forintból 2018 adventjén közel 38 millió forintot fordítottak ünnepi segélyakciókra: több ezer adag meleg étel kiosztására, tüzelőre, élelmiszer-segélycsomagokra, valamint a segélyszervezet átmeneti otthonaiban élő családok és további több ezer gyermek számára szervezett karácsonyi programokra - írta az MTI. Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, évente családok tízezreinek nyújtanak kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonaikban családok százainak biztosítanak lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. 
A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.