helyettes államtitkár;Novák Katalin;

2019-12-04 11:11:25

22 éves egyetemistát neveznek ki helyettes államtitkárnak - törvényt is módosítanak hozzá

Fiatal, még diplomája sincs, de már az Alapjogokért Központ elemzője.

Hivatalosan nem állt ki vele a nyilvánosság elé, csak a Facebookon jelentette be Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy Rácz Zsófia váltja Illés Boglárkát az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári poszton - szúrta ki a 24.hu. Illés Boglárka azért távozik a posztról, mert visszatért a Fidelitas élére, ahonnan helyettes államtitkár lett.

Rácz Zsófiáról Novák annyit árult el, hogy 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt. Nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban vett részt. Dolgozott politikai elemzőként is, és bár Novák azt nem közölte, hol, rövid keresgéléssel kiderül, hogy az igencsak Fidesz-közeli Alapjogokért Központnál. Ebbéli minőségében többek között arról értekezett még májusban a HírTV-ben, hogy "a Facebook lassan úgy viselkedik, mint egy nemzeti hatóság. Ellenőriz, cenzúráz, letilt embereket. Ugyanakkor, ha mindezekért valaki el akarja számoltatni és számon akarja kérni, akkor semmilyen felelősséget nem vállal."

Módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait

A 24.hu kormányzati körökből származó információja szerint a mindössze 22 éves joghallgató, Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

Jelenleg:

A lap úgy tudja, a kormány szándéka az ifjúságért felelős helyettes államtitkári poszt megreformálása, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek a tisztségre. A törvény a módosítás után azt tartalmazhatja majd, hogy a posztra diplomás vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy kerülhet.