Rendőrök mentettek meg a kihűléstől egy nőt Szolnokon

Publikálás dátuma
2019.12.05. 17:05
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az asszony egy buszmegálló padján feküdt a -1 fokos hidegben.
A Szolnoki Rendőrkapitányság járőrei 2019. december 5-én 2 óra 30 perckor Szolnok egyik buszmegállójában, a padon egy félig fekvő helyzetben lévő nőt vettek észre - írja a honlapján a rendőrség. Azonnal megálltak, és a szemmel láthatóan bajba került nő segítségére siettek. Próbáltak kommunikálni az asszonnyal, aki nem tudott reagálni, egész teste reszketett, és a bőre tapinthatóan hideg volt. A járőrök haladéktalanul mentőt kértek a helyszínre. A mentőszolgálat munkatársai elmondták, hogy a nőn már a kihűlés jegyei mutatkoztak, ezért kórházba vitték.    
Szerző
Témák
kihűlés Szolnok

Késelés egy győri iskolában: diák szúrt meg egy tanárnőt az órán

Publikálás dátuma
2019.12.05. 13:37

Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is. A késelő osztálytársa azt mondta, hogy társa azért szúrt, mert szerinte a tanárnőnek nem jók a tanítási módszerei.
A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 óra körül az egyik győri intézményben késelés történt. A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták  - közölte a rendőrség a police.hu-n. A sértettet a mentők kórházba vitték.    Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épülete előtt elmondta, hogy egy 17 éves fiú késelt meg egy 51 éves tanárnőt. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben.
Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell - ismertette.   Az ITM az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról. A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában.
A késelő osztálytársa azt mondta az RTL Híradónak, hogy társa azért szúrt, mert szerinte a tanárnőnek nem jók a tanítási módszerei. Utána vigyorogva beült a székébe. 
Szerző
Témák
késelés Győr
Frissítve: 2019.12.05. 21:21

Félmeztelenül bujkált az erdőben drogos társa elől a súlyosan bántalmazott fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.12.05. 09:51

Fotó: ugyeszseg.hu
Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértésének és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 27 éves férfi ellen a kaposvári bíróság.
A férfi és a fiatal párja tavaly októberben ismerkedtek meg, kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő egyetemi tanulmányait, munkáját feladva az idén áprilisában a férfihoz költözött, aki Kaposvár külterületén egy félig földbe vájt kunyhófélében lakott. Mivel a férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek, de őt ez nem zavarta, felnézett a párjára, aki rendszeres drogfogyasztó is volt. Májusban az egyik este a férfi bekattant, az akkor már ágyban fekvő nőt ördögnek nevezte, s közölte vele, addig üti, míg bele nem hal. Megkötözte fiatal áldozatát, ütni-verni kezdte, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd az összevert, mezítelen nőt kirángatta az épület elé, megrugdosta és magára hagyta. A nő nagy nehezen kiszabadult, majd napokig a környező erdőkben bujkált félmeztelenül, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és kihívta a rendőröket. Az orvosi vizsgálat során kiderült, a nő nem csak súlyos sérüléseket szenvedett, de a történtek miatt hetekig pszichiátriai kezelésre is szorult. A tárgyalására előzetesben váró vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a vádiratban. 
Szerző
Témák
ügyészség