Előfizetés

Megvan az engedély: szerdán megjelenik a Pesti Hírlap

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.09. 20:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Budapest hétfőn mégis megadta a rikkancsos terjesztéshez szükséges engedélyt Kerényiéknek - egyelőre csak egyszeri engedélyről van szó.
A Media1 értesülése szerint ma, hétfőn kora este végül megkapta a Fővárosi Önkormányzattól a Pesti Hírlap kiadója, a Global Post Hun Kft. azt a közterület-használati engedélyt, ami a múlt hétre, az 1. szám megjelenésének tervezett napjára még nem jött össze, így akkor le kellett fújni a nyomdai gyártást és az utcai terjesztést. Most megszűnt annak az akadálya, hogy megjelenhessen Milkovics Pál üzletember ingyenes napilapjának első száma, és azt rikkancsok terjeszthessék a fővárosban. 
Egyelőre azonban ez csak egyszeri engedély, a rendszeres megjelenésre vonatkozó engedély megszerzése még várat magára. A tervek szerint 2020. január 13-tól válhat rendszeressé a Pesti Hírlap megjelenése.
A portál hétfőn este utolérte Kerényi Györgyöt, de sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az engedély megszerzésével kapcsolatos friss információnkat: a főszerkesztő későbbre ígért tájékoztatást a fejleményekről. Portálunk azonban két forrásból úgy értesült, hogy a Pesti Hírlap szerkesztősége már el is kezdte a szerdai megjelenésének előkészítését, miután megszületett a várt városházi engedély.

Karácsony menesztette a Főtáv-vezért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.09. 19:55

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A főpolgármester december 10-i hatállyal meneszti a Főtáv vezérigazgatóját - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Karácsony Gergely főpolgármester holnapi hatállyal meneszti dr. Mitnyan Györgyöt, a Főtáv vezérigazgatóját. A pozícióra a főpolgármester pályázatot ír ki, 2020. január 31-ig dr. Barócsi Zoltánt bízza meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával.

Különleges karácsonyi vásár nyílt Budapesten

MTI
Publikálás dátuma
2019.12.09. 16:37
A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 - összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő - intézmény hozta el a termékeit
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
A fogyatékossággal élő emberek által készített ajándéktárgyakat december 13-ig lehet megvásárolni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületében.
A termékek a társadalmi esélyteremtés és esélyegyenlőség nagykövetei – fogalmazott Benedek István Zsolt, az intézmény főigazgatója a vásár hétfői megnyitóján. Az eladásra kínált tárgyak különlegesek, mert fogyatékossággal élők kezei alól kerülnek ki, és kivétel nélkül egyediek. Különlegesek, mert többször, több embernek okoznak örömet, mint a bolti tömegáruk. Örömet okoznak az ellátottaknak, mert visszaigazolást kapnak arról, hogy ők is képesek olyan hasznos és szép dolgokat készíteni, amit mások szívesen megvásárolnak, és örömet okoz a vásárlónak is, mert szép, minőségi termékhez juthatnak úgy, hogy egy jó, emberi célt támogatnak.  
Öröm ajándékba kapni és használni is a mindennapokban az ilyen egyedi termékeket

– tette hozzá Benedek István Zsolt.

A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 - összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő - intézmény hozta el a termékeit. A rendezvény a december 13-ig látogatható. A kínált termékek között kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket találhatnak a vásárlók.